Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα αγαπημένα μας βιβλία με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος


Πριν λίγες ημέρες γιορτάσαμε την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος απόδειξη ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μια πολύ σημαντική υπόθεση.

Οφείλουμε ως γενιά να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να σώσουμε ότι μπορούμε και να μάθουμε στα παιδιά μας να σέβονται τον Πλανήτη που ζούμε. Ένα μέσο είναι φυσικά το βιβλίο. Πλέον κυκλοφορούν πολλά βιβλία με τη συγκεκριμένη θεματική και συμβουλή μου είναι να αποκτήσετε όσο περισσότερα μπορείτε και να τα προτιμάτε και για δώρα. Σας προτείνω τα παρακάτω, που αποτελούν τα αγαπημένα μας: 


"Πού πάνε όλα αυτά;", Εκδόσεις Διόπτρα
Ηλικίες 7+




Από τα απορρίμματα έως τους ρύπους των εργοστασίων και από τα πλαστικά έως τα διαστημικά σκουπίδια, ανακαλύψτε πού πηγαίνουν, πώς επηρεάζουν τον πλανήτη μας και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθεί το πρόβλημα. 
Ένα βιβλίο γεμάτο με πολλές συναρπαστικές ιδέες που δείχνουν πώς μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον. Ξεκινώντας από μικρά εύκολα πράγματα και απλές αλλαγές στη ζωή μας, μπορούμε να μετατρέψουμε τον πλανήτη μας σε ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουμε!

Εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο.

Οι Πράκτορες του Πλανήτη, Εκδόσεις Μεταίχμιο
Ηλικίες 8+




Αυτή η σειρά βιβλίων είναι η πλέον αγαπημένη μας εδώ και πολλά χρόνια. Με ένα πολύ περιγραφικό και παιχνιδιάρικο κείμενο, όχι συνεχώς αφηγηματικό αλλά και με διαλόγους, παραπομπές, επεξηγήσεις, πίνακες αναφοράς κ.α. και με την ξεχωριστή τους εικονογράφηση και όλα όσα τα συνοδεύουν, όπως ο ομώνυμος οργανισμός, οι Πράκτορες παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις των παιδιών που μέσα από τα βιβλία γίνονται και αυτά ενεργοί Πράκτορες και βοηθούν να σωθεί ο πλανήτης μας. 
Μπορείς να διαβάσεις εδώ ολόκληρη την παρουσίασή μου και εδώ τη συνέντευξη της συγγραφέως Ελένης Ανδρεάδη.
Εδώ μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη σειρά.


O Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης, Εκδόσεις Μεταίχμιο
Ηλικίες 10+



Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παρουσίασή μου εδώ.
Εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο.


Η Περιπέτεια της Πλαστικούρας, Ελληνοεκδοτική
Ηλικίες 8+


Η Γη μας είναι πνιγμένη στα πλαστικά. Η Πλαστικούρα έχει φροντίσει γι'αυτό. Χάρη στις πλαστικές δημιουργίες της, είναι η πιο αγαπητή διασημότητα του κόσμου. Μια μέρα όμως εξαφανίζεται. Όλοι την αναζητούν... Εκείνη έχει παγιδευτεί σε έναν τόπο όπου κανείς δεν τη θαυμάζει. Εκεί συναντά τον Πέτρο και τη Λένα, δύο παιδιά που τη φέρνουν αντιμέτωπη με τις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης του πλαστικού. Θα καταφέρουν να την πείσουν ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς συσκευασίες και πλαστικά μιας χρήσης; Θα αλλάξει η Πλαστικούρα, για να σωθεί ο πλανήτης μας;

Το βιβλίο αυτό έχει πάρει έπαινο στον 63ο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς στην κατηγορία "Λογοτεχνικό βιβλίο γνώσεων εκτενούς φόρμας για παιδιά".
Εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο.


Μια θάλασσα πλαστικά, Εκδόσεις Διόπτρα
Ηλικίες 4+




Όταν μια βροχή από πλαστικά καλαμάκια διέκοψε το μάθημα στην τάξη του βυθού, οι ψαρομαθητές τρόμαξα! Τότε ο κύριος Χταπόδης τους παρότρυνε μαζέψουν τα καλαμάκια και να βγουν στη στεριά για να ζητήσουν βοήθεια. Στο δρόμο τους συνάντησαν έναν ιππόκαμπο που είχε τυλιγμένη στην ουρά του μια μπατονέτα, μια χελώνα που είχε μπλεχτεί σε ένα δίχτυ, ένα δελφίνι που είχε καταπιεί σκουπίδια. Όλα φαίνονταν να τα έχουν χαμένα... Ήταν τόσο πολλά τα σκουπίδια στη θάλασσα, που ακόμα και τα παιδιά δεν ήξεραν τί να κάνουν... Ο κύριος Χταπόδης όμως τα είχε σκεφτεί όλα!

Ένα βιβλίο για την προστασία του πλανήτη και την αξία της συνεργασίας για ένα κοινό σκοπό.
Εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο.


Σώσε τον πλανήτη, Εκδόσεις Μεταίχμιο
Ηλικίες 8+


Μετά από ένα πάρτι γενεθλίων μια παρέα παιδιών κοιτούν γύρω τους και βλέπουν σωρούς σκουπιδιών από απομεινάρια φαγητού, μέχρι χαρτί περιτυλίγματος, σκασμένα μπαλόνια και πλαστικά πιάτα. Τί θα γίνουν όλα αυτά τα απορρίμματα; Μιλώντας με τους δασκάλους τους και με ανθρώπους της γειτονιάς, τα παιδιά μαθαίνουν για τον "πράσινο τρόπο ζωής". Ανακαλύπτουν ότι μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να συμβάλλουν στην προστασία του πλανήτη.
Ένα βιβλίο γεμάτο πληροφορίες για το περιβάλλον, τον αντίκτυπο που έχουν οι καθημερινές μας συνήθειες σε αυτό, την επιτακτική ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε αλλά και πολλές ιδέες για το πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να σωθεί η Γη μας.
Εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο.



Φεγγάρι στα βαθιά, Ελληνοεκδοτική
Ηλικίες 5+


Το ολόγιομο φεγγάρι λάμπει στον ουρανό και φωτίζει τα πρόσωπα των ανθρώπων του παραθαλάσσιου χωριού. Ξαφνικά το φεγγάρι χάνεται ! Ένα μικρό αγόρι αποφασίζει να το αναζητήσει. Μια ανάσα, μια βουτιά..., κι ένας άγνωστος κόσμος απλώνεται μπροστά του. Εκεί βρίσκει το φεγγάρι, παγιδευμένο σ'ένα σωρό σκουπίδια. Η φύση κινδυνεύει! Θα καταφέρει το μικρό αγόρι να σώσει το φεγγάρι;

Ένα βιβλίο που τονίζει τη σημασία της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Περιέχει επίσης, δραστηριότητες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο. 



Κοραλία, το ψάρι που έγινε 100 ετών, Εκδόσεις Διόπτρα
Ηλικίες 5+



Η Κοραλία ζει σ'έναν ύφαλο γεμάτο ζωή και  χρώματα!

Kαθώς μεγαλώνει βλέπει τον κόσμο σιγά σιγά να αλλάζει. Παράξενα αντικείμενα εμφανίζονται στον ύφαλο και τα λαμπερά του χρώματα αρχίζουν να ξεθωριάζουν. Ώσπου μια μέρα η Κοραλία συνειδητοποιεί ότι έχει απομείνει μόνη της…


Η πλαστική ρύπανση των ωκεανών είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα του 21ου αιώνα και αυτή είναι μια μοναδική ιστορία για τις επιπτώσεις της και τη δυνατότητα αποκατάστασης του υδάτινου οικοσυστήματος.


Εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο.





Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Αυτά από εμένα
Χρυσή






Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!