Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η κατάρα των Μάγιερ, Εκδόσεις Διόπτρα


Ένα βιβλίο γεμάτο μυστήριο, αγωνία, ανατροπές και περιπετειώδη πλοκή, είναι «Η κατάρα των Μάγιερ», από Εκδόσεις Διόπτρα.

Γράφει η Γ. Λημνιού

Η ηρωίδα μας, η Ιρίνα ζει με τους θετούς γονείς της και ενώ γνωρίσει πως η γιαγιά της και η θεία της, συνεχίζουν να ζουν απομονωμένες σε ένα σπίτι στη Βόρεια  Ελλάδα, δεν τις έχει επισκεφτεί ποτέ. Όταν όμως αποφασίζει να παντρευτεί τον αγαπημένο της, μπαίνει στον πειρασμό και κανονίζει ένα ταξίδι αστραπή, προκειμένου να ξαναβρεθεί στο μέρος που γεννήθηκε και μεγάλωσε τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Η Ιρίνα βρίσκεται σε μια τεράστια, πέτρινη έπαυλη, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει από χρόνια και μια περίεργη αίσθηση γεννιέται μέσα της από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ψηλά δέντρα, έντονη βλάστηση και ήχοι απόκοσμοι , συνθέτουν ένα παρθένο τοπίο γύρω από το σπίτι. Κι ενώ η ηρωίδα μας, προσπαθεί να συνηθίσει την νέα πραγματικότητα, εστιάζοντας στις σχέσεις της με τους συγγενείς της, μια σειρά από περίεργα γεγονότα, θα τη θέσουν σε μια κατάσταση επιφυλακής. Σφοδροί έρωτες, προδοσίες, θάνατοι, ίντριγκες και αποκαλύψεις θα αρχίσουν να αναδύονται από το παρελθόν, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα. Η Ιρίνα θα βρεθεί εκτεθειμένη και θα κινδυνέψει τόσο η ίδια, όσο και το παιδί που μεγαλώνει μέσα της. 

Μια ιστορία που ευχαριστήθηκα να διαβάζω. Με έντονα στοιχεία περιπέτειας και ανατροπών, με κράτησε σε εγρήγορση από τις πρώτες σελίδες. Η περιγραφή του παρθένου τοπίου και του τρόπου ζωής των ανθρώπων που ζουν εκεί, με έκαναν να ταξιδέψω νοερά, ανάμεσα σε καταπράσινα δάση, να χαλαρώσω απολαμβάνοντας την ηχώ του νερού από το ποτάμι και να ανατριχιάσω από τους ήχους των αστραπών στα τζάμια των παραθύρων. Μια ιστορία με έντονα στοιχεία μυθοπλασίας που μπλέκεται περίτεχνα με το θρύλο των τελευταίων τσάρων του οίκου των Ρομανόφ. Συναισθήματα αγωνίας, περιέργειας, θαυμασμού, αλλά και θυμού, έντασης και αγανάκτησης, εναλλάσσονταν, μετατρέποντας το βιβλίο σε έντονη αναγνωστική εμπειρία. Ένα βιβλίο με το οποίο ταυτίστηκα απόλυτα, βρέθηκα αντιμέτωπη με ανορθόδοξα γεγονότα και ακραίες καταστάσεις και διάβασα κυριολεκτικά με μια ανάσα.

Μπορείτε να δείτε το βιβλίο εδώ.



Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Γεωργία





Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!