Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παιχνίδια αντι-βαρεμάρας με χάρτες, Εκδόσεις Πατάκη


 Αυτό το βιβλίο καλύπτει ένα συνδυασμό γνώσης και διασκέδασης. Το αποκτήσαμε μέσα στην καραντίνα και δεν το έχουμε αφήσει από τα χέρια μας.

Τα παιχνίδια αντι-βαρεμάρας με χάρτες αποτελούν κατά την άποψή μου ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία δραστηριοτήτων, άκρως κατάλληλα για τις καλοκαιρινές διακοπές. Γι'αυτό κι εμείς το έχουμε πακετάρει για το εξοχικό και τις διακοπές μας. 




Περιλαμβάνει δραστηριότητες με διαφόρων ειδών χάρτες, κάποιους από τους οποίους δε φανταζόμουν κι εγώ ότι τους λέμε χάρτες, όπως για παράδειγμα τους χάρτες του ανθρώπινου σώματος!! 


Είναι τόσο εκπαιδευτικό όσο και απίστευτα διασκεδαστικό, κατάλληλο για τους μικρούς που αγαπούν τη γνώση και τις νέες ανακαλύψεις. Μέσα από την εξοικείωση με τα σχήματα των χαρτών, τα παιδιά συνδυάζουν την υπάρχουσα γνώση (για το χώρο που κινούνται, τους δρόμους, τις χώρες, τους πλανήτες, το ανθρώπινο σώμα κλ.π.) με τα αντικείμενα, τις έννοιες, τις σχέσεις και τις διαδικασίες στον κόσμο. Κάτι τέτοιο αναπτύσσει την ικανότητά τους στην κατηγοριοποίηση και την αποτύπωση, αλλά και την γνώση διαφόρων πεδίων. Επιπλέον, αγαπούν τα ταξίδια και γνωρίζουν καλύτερα το περιβάλλον και τον εαυτό τους.


 Εμείς, εμπνεόμενοι από το βιβλίο αυτό, φτιάξαμε ένα ζευγάρι κιάλια και ένα μονοκιάλι για τον Μ. και τον Α. αντίστοιχα. 


Ένα αξεσουάρ κάθε επίδοξου ταξιδιώτη, που το έφτιαξαν μόνοι τους με ρολά από χαρτί υγείας, washi tape, κορδόνι και το χρωμάτισαν με χρώματα τέμπερας. 
Κυκλοφορεί από Εκδόσεις Πατάκη και προτείνετε για παιδιά 10+ ετών. Ωστόσο, 7 ετών ο γιος μου, το έχει ψηλά στις προτιμήσεις του!
Το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ.



Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Αυτά από εμένα
Χρυσή






Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!