Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εβόρα, Εκδόσεις Διόπτρα


Γράφει η Γ.Λήμνιου

Ένα μοναδικό ταξίδι στην ομορφιά των ορεινών χωριών της Έδεσσας, με σκοπό να βρω τη δίκη μου Εβόρα ολοκληρώθηκε, με το τέλος του νέου βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα «Εβόρα».
Ένα οδοιπορικό ευζωίας, που στόχο έχει την επανασύνδεση των ανθρώπων με τη  φύση, προκειμένου να νιώσουν την ευτυχία και την βαθιά, αναδιοτελή αγάπη για τη ζωή, τον άνθρωπο, τα ζώα, ολόκληρη την φύση.  Η ιστορία της ηρωίδας μας Αριάδνης, η οποία ζει σε ένα ορεινό χωριό της Έδεσσας και αποκομμένη από το άγχος και την πίεση της πόλης, ασχολείται με εναλλακτικές μορφές ψυχολογικής θεραπείας, που βασίζονται στην επαφή των ανθρώπων με τη φύση. Από ένα τυχαίο και μάλλον δυσάρεστο γεγονός, γνωρίζει τον Αντώνη και η ζωή τους αποκτά νέο νόημα. Με την δύναμη της αγάπης και του αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης, οι ήρωες της ιστορίας βιώνουν την ευτυχία, την απόλυτη ολοκλήρωση. Όμως η μοίρα, είχε άλλα σχέδια για αυτούς και τα δεδομένα αλλάζουν, κάνοντας τον αναγνώστη κυριολεκτικά να χάσει την ανάσα του.

Ένα βιβλίο που διάβασα απνευστί και αποτέλεσε το έναυσμα πολλών σκέψεων και συναισθημάτων. Αγάπη και σεβασμό για τη φύση, λύτρωση και γαλήνη από τις συγκλονιστικές ομορφιές της, αλλά και θυμό, στεναχώρια και βαθιά θλίψη, εναλλάσσονταν συνεχώς κατά την ανάγνωση του βιβλίου. Μια πραγματικά συγκλονιστική ιστορία, που με άγγιξε βαθιά και με βοήθησε να νιώσω την ανάγκη να βρω τη δίκη μου Εβόρα. Την Εβόρα μου ή ευώρα, την καλή ώρα, την ιδανική στιγμή της ημέρας, τη στιγμή ακριβώς όπου ευχαριστιούνται οι αισθήσεις, ευχαριστιέται και η ψυχή.

Κυκλοφορεί από Εκδόσεις Διόπτρα.




Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Γεωργία






Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!