Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δύο υπέροχα παιδικά παραμύθια για κορίτσια και όχι μόνο, από Ελληνοεκδοτική

Ενώ η άποψη μου είναι ότι τα βιβλία και οι ιστορίες δεν έχουν φύλο, απευθύνονται σε όλα τα παιδιά και μπορούν να διαβαστούν από όλα τα παιδιά, αυτά τα δύο παραμύθια με έκαναν να θυμηθώ τον μικρό κοριτσίστικό μου εαυτό!

Με ηρωίδες δυο κορίτσια ξεχωριστά, αυτά τα βιβλία τα προτείνω στα μικρά κορίτσια που ονειρεύονται και που ακόμη δεν έχουν χάσει το ρομαντισμό και την φαντασία τους.

Ο Μαγικός καθρέφτης της ΕβίταςΑπό το οπισθόφυλλο:

Η Εβίτα έχει έναν μαγικό καθρέφτη!
Έναν καθρέφτη που την αποκαλεί «πριγκίπισσα»
και της απαντά σε ό,τι τον ρωτάει.
ακόμα κι όταν η μικρή κυρία του θυμώνει.
Όμως ο καθρέφτης δεν λέει ποτέ ψέματα,
βοηθούν καμιά φορά και τις πριγκίπισσες
Οι αλήθειες του μαγικού καθρέφτη τελικά, όσο κι αν στενοχωρούν,
να γίνουν καλύτερες!


Ένας καθρέφτης μαγικός και τόσο ειλικρινής που μπορεί να γίνει ενοχλητικός, κάνει την Εβίτα, την μικρή αυτοαποκαλούμενη "πριγκίπισσα", να αναρωτηθεί για το αν είναι όσο σωστή νομίζει. Ο εσωτερικός διάλογος που συχνά γίνεται μέσα από ένα αντικείμενο μπορεί να λύσει όλες τις απορίες και τις δεύτερες σκέψεις ενός παιδιού, μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι που μόνο η ζωηρή παιδική φαντασία μπορεί να επιτρέψει!Αν και στο δικό μας σπίτι, οι αναγνώστες είναι αγόρια, η Εβίτα μας μίλησε στην ψυχή. Η ιστορία του Γιώργου Μπουμπούση μας έκανε να δούμε τον εαυτό μας μέσα από τα μάτια της μικρής Εβίτας και να ταυτιστούμε τόσο, όσο και να προβληματιστούμε. Η έκδοση είναι πολυτελής με σκληρόδετο εξώφυλλο και μια μοναδική εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική και μπορείτε να το βρείτε εδώ


Η Ωραία ΤαξιδεμένηΑπό το οπισθόφυλλο:

Η Ωραία Ταξιδεμένη έχει έναν σκοπό.
Νέο κόσμο να φτιάξει με έναν φωτεινό και ξεχωριστό ουρανό.
Μαζεύει ευχές παιδιών και σαν αστέρια τις κρεμάει.
Ποιοι τις δίνουν και έχουν τόση αξία;
Ποιες είναι όμως αυτές οι ευχές; Άραγε θα τα καταφέρει;
Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα, την ισότητα, την αγάπη, την αγκαλιά και όλα όσα θέλουν του κόσμου τα παιδιά.
Και ο ουρανός να χωρά.Μια πολύ όμορφη ιστορία γεμάτη λυρικότητα και φαντασία που θα κάνει ακόμη και τα πιο "σοβαρά" μυαλά ενηλίκων να ταξιδέψουν σε μέρη μαγικά. Ένα ευαίσθητο παραμύθι με ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα ότι αν πραγματοποιήσουμε όλες τις παιδικές ευχές, τότε θα δημιουργήσουμε έναν κόσμο ιδανικό με αγάπη, ισότητα, αλληλεγγύη και πολλές πολλές αγκαλιές! 
Το κείμενο της Κρυσταλλένιας Γαβριηλίδου είναι μοναδικό, ντύνεται δε, καταπληκτικά με την εικονογράφηση της Έφης Κοκκινάκη και ταξιδεύει πραγματικά τον μικρό αναγνώστη. Το εξώφυλλο είναι σκληρόδετο και την ιστορία μπορεί να ακούσει κανείς δωρεάν με QR Code.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις προτάσεις βιβλίων


Μη ξεχνάς να ακολουθείς το blog στα
για να μη χάνεις τα νέα και τους διαγωνισμούς


Χρυσή

                                   Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Εύκολα μπισκότα για μωρά

Ο Σεπτέμβρης μπήκε και φάνηκε και η πρώτη βροχούλα. Έτσι κι εγώ επιστρέφω σιγά σιγά και λίγο απρόθυμα στο πρόγραμμά μας, μετά από αρκετό διάστημα εκτός πόλης. Η διάθεσή μου για nesting - όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι - άρχισε να αχνοφαίνεται, οπότε δε μου κακοφάνηκε να μπω στην κουζίνα και να φτιάξω ένα δυο νοστιμιές για να περιποιηθώ τα αγόρια μου.

Κρέμα βρώμης για μωρά

Είσαι μαμά και δε θέλεις να δώσεις ρυζάλευρο στο μωρό σου; Μία πιο υγιεινή εναλλακτική, είναι η κρέμα βρώμης. 

Δραστηριότητες για να γιορτάσετε με τα παιδιά την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

Για τους Έλληνες το έτος 2021 είναι μεγάλης σημασίας, καθώς γιορτάζουμε την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της επανάστασης κατά του οθωμανικού ζυγού. Εμείς οι γονείς μπορούμε να γνωρίσουμε στα παιδιά μας τα ιστορικά γεγονότα της χώρας μας, μέσα από δημιουργικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που θα τα εξοικειώσουν με εκείνη την εποχή.