Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένα πουλί στον ώμο μου, βιβλιοπρόταση από Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Ένα πανέμορφο παραμύθι από Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη έπεσε στα χέρια μας τον τελευταίο καιρό. Η ικανότητα διαχείρισης των συναισθημάτων και η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης είναι η θεματική που πραγματεύεται και το κάνει με έναν μοναδικό και αλληγορικό τρόπο που συγκινεί.


Η μικρή ηρωίδα της ιστορίας έρχεται αντιμέτωπη με μια πρόκληση που στα παιδικά μάτια φαντάζει συχνά τεράστια: την πρώτη μέρα στο σχολείο. Οι κοινωνικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει την κάνουν να βρει τη δική της διέξοδο. Ένας παράξενος φίλος έρχεται να τη στηρίξει, ένα πουλί στον ώμο της που δεν φεύγει με τίποτα, που μιλάει αντί για εκείνη και που ο αντίλογός του την κρατά μακριά από τις δυνατότητές της. Μόνο η ίδια μπορεί να ξεφορτωθεί αυτόν τον φαινομενικά καλό φίλο και την κατάλληλη στιγμή με την κατάλληλη βοήθεια το καταφέρνει.



Ένα συγκινητικό παραμύθι για τον εσωτερικό διάλογο των παιδιών και τη στήριξη που μπορούμε να τους προσφέρουμε εμείς οι ενήλικες όταν αυτός γίνεται εμπόδιο στο να αποκτήσουν μια ισορροπημένη και ενδιαφέρουσα κοινωνική ζωή. Η ξεχωριστή εικονογράφηση και το απλό και μεστό κείμενο της Σιμπίλ Ντελακρουά, δίνουν αμέσως τη δυνατότητα στους μικρούς αναγνώστες να ταυτιστούν και να βρουν τρόπο αντιμετώπισης μιας αντίστοιχης δυσκολίας που μπορεί να βιώνουν. 

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ.


Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις προτάσεις βιβλίων


Μη ξεχνάς να ακολουθείς το blog στα
για να μη χάνεις τα νέα και τους διαγωνισμούς


Χρυσή

                                   


Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!