Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανάποδη μηλόπιτα

Η μηλόπιτα αποτελεί το κατεξοχήν αγαπημένο μας γλυκό. Μαζί με το κέικ, είναι τα γλυκά που φτιάχνω και έχω πάντα διαθέσιμα για κέρασμα και για τον απογευματινό καφέ.

Τη μηλόπιτά μου την έχω προσαρμόσει και σε νηστίσιμη συνταγή με μεγάλη επιτυχία και μπορείς να τη δεις εδώ.

Η συνταγή της κανονικής μηλόπιτας είναι πιο απλή και τη βλέπεις παρακάτω:

Υλικά:

4 μήλα κόκκινα 

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

1 κουτ. σούπας κανέλα

3/4 μαργαρίνη στο χρυσόχαρτο

Για το χυλό:

4 αυγά

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

1 ποτήρι νερού αλεύρι

1 βανιλίνη

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα και μετά σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τη μαργαρίνη, ένα ποτήρι νερού ζάχαρη και την κανέλα σε ένα ταψί (στρογγυλό 28εκ.) και βάζουμε στο φούρνο στους 200C αντίσταση μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη. Θέλει προσοχή να μην καραμελώσει η ζάχαρη, γι' αυτό καλό είναι πριν λιώσει εντελώς η μαργαρίνη να το ανακατέψουμε με ένα κουτάλι και να βοηθήσουμε τα υλικά να λιώσουν. Όταν λιώσουν βγάζουμε αμέσως από το φούρνο και ξανανακατεύουμε να απλωθούν ομοιόμορφα στο ταψί. Κατόπιν, αραδιάζουμε τις φέτες των μήλων σε ομόκεντρους κύκλους, (ώστε έτοιμη να δείχνει σαν μεγάλο λουλούδι).

Κατόπιν φτιάχνουμε το χυλό. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανιλίνη. Η ζύμη δεν θα πρέπει να πήξει πολύ, αλλά θα πρέπει να είναι αραιή για να "αγκαλιάσει" τα μήλα μέσα στο ταψί, οπότε το αλεύρι μπορεί να μειωθεί κατά βούληση. Ψήνουμε στους 180C αντίσταση για 45-60 λεπτά (ανάλογα το φούρνο). 

Για να ξεφορμάρουμε περιμένουμε περίπου 10 λεπτά και κατόπιν αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Δεν πρέπει να κρυώσει πολύ γιατί θα κολλήσει στον πάτο.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις συνταγές μας. 

 Μη ξεχνάς να ακολουθείς το blog στα

για να μη χάνεις τα νέα και τους διαγωνισμούς


Χρυσή

                                   

Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!