Τη μηλόπιτά μου την έχω προσαρμόσει και σε νηστίσιμη συνταγή με μεγάλη επιτυχία και μπορείς να τη δεις εδώ.
Η συνταγή της κανονικής μηλόπιτας είναι πιο απλή και τη βλέπεις παρακάτω:
Υλικά:
4 μήλα κόκκινα
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κανέλα
3/4 μαργαρίνη στο χρυσόχαρτο
Για το χυλό:
4 αυγά
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού
1 βανιλίνη
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα και μετά σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε τη μαργαρίνη, ένα ποτήρι νερού ζάχαρη και την κανέλα σε ένα ταψί
(στρογγυλό 28εκ.) και βάζουμε στο φούρνο στους 200C αντίσταση μέχρι να
λιώσει η μαργαρίνη. Θέλει προσοχή να μην καραμελώσει η ζάχαρη, γι' αυτό καλό
είναι πριν λιώσει εντελώς η μαργαρίνη να το ανακατέψουμε με ένα κουτάλι και να
βοηθήσουμε τα υλικά να λιώσουν. Όταν λιώσουν βγάζουμε αμέσως από
το φούρνο και ξανανακατεύουμε να απλωθούν ομοιόμορφα στο ταψί. Κατόπιν,
αραδιάζουμε τις φέτες των μήλων σε ομόκεντρους κύκλους, (ώστε έτοιμη να δείχνει σαν
μεγάλο λουλούδι).
Κατόπιν φτιάχνουμε το χυλό. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανιλίνη. Η ζύμη δεν θα πρέπει να πήξει πολύ, αλλά θα πρέπει να είναι αραιή για να "αγκαλιάσει" τα μήλα μέσα στο ταψί, οπότε το αλεύρι μπορεί να μειωθεί κατά βούληση. Ψήνουμε στους 180C αντίσταση για 45-60 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
Για να ξεφορμάρουμε περιμένουμε περίπου 10 λεπτά και κατόπιν
αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Δεν πρέπει να κρυώσει πολύ γιατί θα κολλήσει στον
πάτο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις συνταγές μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...