Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα χριστουγεννιάτικα δώρα για τις δασκάλες μας.


Η αγαπημένη μου δουλειά είναι να αγοράζω δώρα. Όχι της τσέπης μου αγαπημένη δουλειά, δική μου μόνο. Θα σκεφτεί κανείς γιατί να αξίζει ολόκληρη αναφορά στα χριστουγεννιάτικα δώρα για τις δασκάλες. Κι όμως, αξίζει. Γιατί όλες μας οι δασκάλες (τέσσερις έχουμε στο σχολείο) είναι γλυκύτατες, αγαπημένες, φανταστικές δασκάλες αλλά και άνθρωποι.

Και μία των αγγλικών, την κυρία Μυρτώ. (Ναι, ναι κάνουμε και αγγλικά, θα σας τα πω κάποια άλλη στιγμή). 
Η αναφορά λοιπόν, γίνεται καταρχήν για τις δασκάλες, έπειτα για την έννοια της προσφοράς και της ευγνωμοσύνης και τέλος, για να πάρουν κάποιες ιδέες και οι μαμάδες που είναι της τελευταίας στιγμής.
Οι κατα-δικές μας δασκάλες φέτος είναι οι δύο "καλύτελες δασκάλες του κόσμου", η κυρία Γιώτα και η κυρία Κωνσταντίνα, που δεν μπορούμε να διαλέξουμε ποια από τις δύο αγαπάμε πιο πολύ. Η κυρία Λουκία και η διευθύντρια κυρία Σούλα είναι στη μεγάλη τάξη, αλλά τις αγαπάμε εξίσου, γιατί και αυτές μας μαθαίνουν πολλά πράγματα καθημερινά, και μάλιστα από πέρσι. 
Ο ρόλος της παιδαγωγού στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του παιδιού παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Στη δική μας περίπτωση, οι δασκάλες του μικρούλη μας τον βοήθησαν πολύ να αναπτύξει την ικανότητά του στην κοινωνικοποίηση, στην καλλιέργεια του λόγου του, την ικανότητά του να δρα ανεξάρτητα. Επιπλέον, έχει αναπτύξει καλούς τρόπους κοινωνικής συμπεριφοράς και την ικανότητα να διεκδικεί, όχι πράγματα, αλλά καλές συμπεριφορές. Όλα αυτά του τα έμαθαν οι καλές του δασκάλες.
Για όλους αυτούς τους λόγους, θεωρώ σημαντικό σε κάθε ευκαιρία, εμείς οι γονείς, να ευχαριστούμε τις παιδαγωγούς για το έργο τους και έμμεσα να τις ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν την καλή δουλειά.
Έτσι και φέτος είπαμε να κάνουμε από ένα συμβολικό δωράκι στην κάθε μία για να τους ευχηθούμε Καλά Χριστούγεννα. 
Μέσα από τη όλη διαδικασία της διαλογής, της αγοράς και του στολίσματος των δώρων, την οποία έκανα μαζί με το παιδί, προσπάθησα να του εξηγήσω την έννοια της ευγνωμοσύνης και γιατί είναι τόσο όμορφο να ευχαριστούμε κάποιον για όσα μας προσφέρει, προσφέροντάς του ένα δώρο.
Για την κυρία Γιώτα και την κυρία Κωνσταντίνα λοιπόν, διαλέξαμε είδη προσωπικής περιποίησης. Συγκεκριμένα, διαλέξαμε ένα body spray και μία κρέμα σώματος μέλι και γάλα γνωστής εταιρίας, και φυσικά δύο όμορφα χριστουγεννιάτικα πράσινα περλέ κουτιά, που στολίστηκαν με κόκκινη βελούδινη κορδέλα και ένα μικρό κουκουνάρι για να τα προσφέρουμε.  


Για την κυρία Λουκία και την κυρία Σούλα διαλέξαμε δύο φανταστικά vintage Ημερολόγια 2017, για να οργανώνουν τις δράσεις του σχολείου. 



Και φυσικά δεν ξεχάσαμε και την καλή μας μαγείρισσα, την κυρία Σοφία, η οποία για να καταφέρνει τα μικρούλια μας να τρώνε όσπρια, λαχανικά και όλα αυτά που συνήθως δεν τρώνε, φαντάζομαι τί νόστιμα που θα τα μαγειρεύει. Έτσι, της πήραμε ένα σετ μαγειρικά γάντια για να μην καίει τα χεράκια της.



Και τέλος, για τη δασκάλα αγγλικών, την κυρία Μυρτώ, διαλέξαμε ένα σετ προσωπικής περιποίησης με αφρόλουτρο, body scrub και κρέμα σώματος ρόδι και γάλα, μέσα σε σακουλάκι δώρου Άγιος Βασίλης, που βρήκα σε γνωστό μαγαζί με διάφορα είδη που έρχονται από τη Δανία.



Όλα τα δωράκια συνοδεύουν ευχετήριες καρτούλες από το σωματείο "Ζωγραφική με το στόμα και το πόδι", οι οποίοι μας κάνουν την τιμή και κάθε χρόνο μας στέλνουν τις κάρτες τους, με τις δημιουργίες τους, οι οποίες είναι πάντοτε υψηλής ποιότητας αλλά και ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικά. Ο Μπαμπίνος μου φυσικά έγραψε ό,τι μπορούσε για να ευχαριστήσει τις δασκάλες του και να τους ευχηθεί.



Τα φιλιά μου προς το παρόν...

Mama Chrysi 






Σχόλια

  1. Πολύ γλυκό εκ μέρους σας.
    Σίγουρα το σχολείο και οι δάσκαλοι γενικά, παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο στη ζωή των παιδιών.
    Καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ρένα μου. Είναι αλήθεια και τους αξίζει μια μικρή ανταμοιβή. Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!