Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Σε μια...Μέρα", η θεατρική παράσταση που μας ενθουσίασε


Όταν βγαίνεις σπάνια χωρίς τα παιδιά, θέλεις ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο.
Η θεατρική παράσταση "Σε μια...Μέρα" ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαμε να κάνουμε για έξοδο το βράδυ της Κυριακής. Την απολαύσαμε στο έπακρο και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να διασκεδάσει και παράλληλα να σκεφτεί και να αναρωτηθεί για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Όταν διάβασα ότι η παράσταση "Σε μία ...Μέρα" διακρίθηκε ως ένα από τα καλύτερα νέα θεατρικά κείμενα από το LA Weekly ενδιαφέρθηκα πολύ να την παρακολουθήσω. Ωστόσο, δεν περίμενα ότι ένα έργο με μόνο δύο ηθοποιούς, θα κρατούσε το ενδιαφέρον μου, αλλά και του συζύγου μου, αμείωτο και ενθουσιώδες έως και την τελευταία ατάκα. Κι όμως αυτό συνέβη.


Ο ευγενής Τζεφ και ο κυνικός Νταν, δύο άντρες λίγο πάνω απ'τα 40, φίλοι από το Πανεπιστήμιο, συναντιούνται στο Central Park της Νέας Υόρκης, έπειτα από 4 χρόνια επιπόλαιης επαφής μέσω των social media, για να διαπιστώσουν το μεταξύ τους χάσμα. Η συνάντησή τους από ευχάριστη συγκυρία καταλήγει να γίνει μία απίστευτα οδυνηρή εξομολόγηση. 
Από τις πρώτες σκηνές γίνεται ξεκάθαρο ότι πρόκειται για δύο ήρωες με εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες. Οι καταπληκτικές και τόσο εύστοχες ερμηνείες των ηθοποιών - που προσωπικά με καθήλωσαν - αποτυπώνουν επακριβώς αυτή τη διαφορά, και "αναγκάζουν" το θεατή να ταυτιστεί με τον έναν ή τον άλλον, στα διάφορα στάδια της συζήτησης, δημιουργώντας μία προσμονή για την κατάληξη, καθώς δε γίνεται πουθενά ξεκάθαρο εάν η προοπτική αυτής θα είναι ευτυχής ή δυσοίωνη. 
Οι συνεχείς εναλλαγές εντάσεων στη συζήτηση συνδυάζουν το καυστικό χιούμορ με το βαθύ στοχασμό και ευνοούν τις εναλλαγές συναισθημάτων στο θεατή. Γέλασα, συγκινήθηκα, αναρωτήθηκα, νευρίασα, συνειδητοποίησα.
Δε μπορώ να μην αναφερθώ στο υπέροχα λιτό σκηνικό με το παγκάκι και το "χαλί" από φύλλα πλάτανου. Οι ήχοι της πόλης στο background μεταφέρουν νοερά το θεατή στο χώρο που διαδραματίζεται η συνάντηση. Ο θεατής γίνεται ίσως, ο περαστικός στο απέναντι παγκάκι που παρακολουθεί κρυφά τη συζήτηση των δύο φίλων και συμπάσχει, απορεί, κρίνει και αδημονεί για τη συνέχεια.
Η παράσταση αυτή θέτει στο θεατή πολλά ερωτήματα για τις ανθρώπινες σχέσεις και πώς αυτές έχουν εξελιχθεί την εποχή της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα με τα προσωπικά θέματα οι δύο ήρωες θίγουν και θέματα κοινωνικά και πολιτικά της απολύτου σύγχρονης επικαιρότητας, εκφράζοντας ταυτόχρονα και τις δύο όψεις του νομίσματος και βάζοντας το θεατή να πάρει θέση τρόπον τινά.
Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία η κυριακάτικη βραδινή μας επίσκεψη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η παρακολούθηση αυτής της τόσο ενδιαφέρουσας καυστικής παράστασης.
Κάθε Κυριακή μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί συζήτηση με τους συντελεστές, στην οποία δυστυχώς δε καταφέραμε να συμμετέχουμε λόγω των παιδιών μας που μας περίμεναν.
Το έργο θα παιχτεί για 12 μόνο παραστάσεις, οπότε σπεύσατε.

Ταυτότητα παράστασης
Σε μια...Μέρα
Η μαύρη κωμωδία του Άλλεν Μπάρτον
Σκηνοθεσία: Σόφη Παπαδοπούλου
Μετάφραση:Κίμων Φιορέτος
Ερμηνεύουν: Κίμων Φιορέτος, Φάνης Παυλόπουλος
Σκηνογράφος/Ενδυματολόγος: Μαρία Καραπούλιου
Σχεδιασμός φώτων: Πάνος Γκόλφης
Σχεδιασμός ήχου/μουσικής: Λευτέρης Δασκαλαντωνάκης 
Φωτογραφίες/Σκηνοθεσία trailer/μονταζ: Πάτροκλος Σκαφίδας
Βοηθός σκηνοθέτη: Μένη Κωνσταντινίδου
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου- We Will
Παραγωγή: iWa Theater & Film Productions
Πού: Στο Μαύρο Κουτί/Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Τάυρος 210-3418550, 210-3418579
Πότε: Από Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή  έως 11 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.30. Κάθε Κυριακή μετά το έργο ακολουθεί γνωριμία και συζήτηση με τους συντελεστές.
Διάρκεια: 90'
Πληροφορίες-εισιτήρια: www.mcf.gr
Είσοδος: 12€ (γενική), 10€ (μειωμένο)

Μπορείτε να δείτε το trailer της παράστασης εδώ.


Για να μη χάνεις καμία ανάρτηση και κανένα διαγωνισμό μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom


Εδώ μπορείς να διαβάσεις όλες τις προτάσεις μας για θέατρο

Αυτά από εμένα

Χρυσή 







Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!