Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγαπήσαμε τα LIVEBOOKS και σας τα προτείνουμε


Πριν λίγο καιρό γνωρίσαμε τα Livebooks, τα πρώτα βιβλία επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Αποτελούν από μόνα τους μία ξεχωριστή κατηγορία βιβλίου, που δεν πρέπει να λείπει από καμία παιδική βιβλιοθήκη!  

Η περιγραφή τους μας είχε εξάψει την περιέργεια και ανυπομονούσαμε να τα παραλάβουμε. Όταν είδαμε πόσο ξεχωριστά βιβλία είναι, τότε ενθουσιαστήκαμε πραγματικά! 

Οι Δεινόσαυροι επιστρέφουν




Ο αγαπημένος πρωταγωνιστής των παιδιών, ο Ντίνος ο Τρικεράτωψ, ψάχνει να βρει τον αδερφό του, ...το αυγό δηλαδή από το οποίο θα βγει ο αδερφός του. Στην αναζήτησή του αυτή, παίρνει μαζί τον μικρό αναγνώστη. Του συστήνει τα είδη των δεινοσαύρων, τον βοηθάει να γνωρίσει τη ζωή και τις συνήθειές τους και μαζί ψάχνουν το αυγό. Μόνο που στο τέλος, τον περιμένει μια έκπληξη.
Μέσα από αυτή η μικρή ιστορία ο αναγνώστης βλέπει ζωντανά  μπροστά του σε τρισδιάστατη μορφή δεινόσαυρους πολλών διαφορετικών ειδών, ακούει τους βρυχηθμούς τους και μαθαίνει πολλές πληροφορίες για το είδος τους.



Επιπλέον, μπορεί να κάνει βόλτα στο πάρκο των δεινοσαύρων και να βγει φωτογραφία δίπλα σε ένα δεινόσαυρο!



Εμείς ανοίγουμε ξανά και ξανά το βιβλίο αυτό, και απολαμβάνουμε το βασίλειο των δεινοσαύρων όπου και αν βρεθούμε. Ο μικρούλης μου το έχει δείξει σε όλους τους φίλους του και όλοι έχουν μείνει άφωνοι. 
Μπορείς να δεις περιγραφή του βιβλίου και να το αγοράσεις εδώ.

Οι βασιλιάδες της ζούγκλας



Σε αυτό το βιβλίο ο αναγνώστης μπορεί, μέσω της τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας, να δει ζωντανά 10 άγρια ζώα που ζουν στη ζούγκλα.



Μέσα από την εφαρμογή στο κινητό ή στο tablet, οι μικροί αναγνώστες μπορούν να δουν τα ζώα να ακούσουν τους ήχους που κάνουν, να δουν τις κινήσεις τους και να φωτογραφηθούν μαζί τους. 



Φυσικά μαθαίνουν πολλές πληροφορίες για τα ζώα αυτά, για τον τρόπο ζωής τους και για τις συνήθειές τους.
Μπορείς να δεις περιγραφή του βιβλίου και να το αγοράσεις εδώ.

Το ηλιακό σύστημα σε 3D



Με αυτό το υπέροχο βιβλίο, το ηλιακό μας σύστημα ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των μικρών αναγνωστών .



Οι μικροί επίδοξοι αστροναύτες μπορούν να φορέσουν τις στολές τους, σχεδόν κυριολεκτικά, και να φωτογραφηθούν με αυτές!



Μπορούν να δουν τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος να κινούνται, αλλά και ολόκληρο το ηλιακό σύστημα  σε κίνηση!



Μπορούν τέλος, να περιηγηθούν εικονικά  σε πραγματικό διαστημικό σταθμό και να δουν όλες τις λεπτομέρειες, όπως δε θα μπορούσαν ποτέ!
Μπορείς να δεις περιγραφή του βιβλίου και να το αγοράσεις εδώ.

Τέλος, παραλάβαμε μία ζωγραφιά...που ζωντανεύει!
Την ζωγράφισε ο μικρούλης μου με τα χρώματα που διάλεξε και με την εφαρμογή είδε τη ζωγραφιά ζωντανή μπροστά του!



Εμείς τα ευχαριστηθήκαμε αυτά τα υπέροχα βιβλία γιατί μας ταξίδεψαν σε μέρη που δεν θα μπορούσαμε να βρεθούμε με άλλο τρόπο, όπως στην εποχή των δεινοσαύρων, στη ζούγκλα και στο διάστημα!
Είναι από τα αγαπημένα μας βιβλία, τα ανοίγουμε ξανά και ξανά, τα παίρνουμε μαζί μας στις βόλτες και στην εξοχή και τα έχουμε στη λίστα με τα top δώρα για παιδικό πάρτι!


Εδώ μπορείς να βρεις όλες τις λεπτομέρειες για τα Livebooks.

Για να μη χάνεις καμία ανάρτηση μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom



Εδώ μπορείς να διαβάσεις όλες τις βιβλιοπροτάσεις μας

Αυτά από εμένα
Χρυσή 




Σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις Χρυσή μου! Πραγματικά πρωτότυπα βιβλία που όντως ταξιδεύουν τα παιδιά. Εμείς είμαστε ακόμα λίγο μικρές για να τα προσθέσουμε στη βιβλιοθήκη μας, αλλά θα τα έχουμε υπόψη! Φιλάκια ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έρθει ο καιρός να τα αποκτήσετε σίγουρα!
      Θα αρέσουν πολύ να είσαι σίγουρη και είναι πολύ εκπαιδευτικά!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!