Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αρωματικό κερί από παλιές λαμπάδες του Πάσχα


Σε μια κρίση ξεσκαρταρίσματος αντικειμένων, βρήκα όλες τις πασχαλινές λαμπάδες μας από τις περασμένες χρονιές και σκέφτηκα ότι πρέπει να γίνουν κάτι όμορφο.

Ο λόγος που τις κρατούσα είναι διότι ήθελα να φροντίσω να κόψω το φιτιλάκι τους - όπου άναψε το Άγιο Φως - και να το φυλάξω, ώστε να μην πεταχτεί στα κοινά απόβλητα. Έτσι, έκοψα τα φιτιλάκια από όλες τις λαμπάδες και τα φύλαξα. 
Έπειτα, τις έσπασα με τα χέρια μου σε μικρότερα κομμάτια και τράβηξα ολόκληρο το φιτίλι τους (από όποιες τραβιόταν). 
Τοποθέτησα τα κομμάτια σε ένα πήλινο από γιαούρτι που είχα κρατήσει και το έβαλα στο φούρνο στον αέρα στους 140°C για αρκετή ώρα μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια και να γίνει όλο υγρό.

_____ * _____

Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα
_____ * _____


Έπειτα τα έβγαλα, έριξα μερικές σταγόνες από αρωματικό έλαιο γιασεμί και βύθισα δύο φιτίλια τα οποία στερέωσα με καλαμάκι που κρατούσε την κορυφή τους εκτός του υγρού.
Περίμενα λίγη ώρα ώστε να στερεοποιηθεί κατά το 50% περίπου. Έπειτα έριξα από πάνω λίγο παπαρουνόσπορο, φύλλα και άνθη λεβάντας.



Το άφησα να στερεοποιηθεί εντελώς και έτοιμο. 





Χρυσή 






Σχόλια

  1. Πολυ ωραία ιδέα.
    Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Crystal Mountain Hotel, ο απόλυτος ορεινός οικογενειακός προορισμός

Ψηλά στα Κράβαρα, στην Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται το Crystal Mountain Hotel , ένα ξενοδοχείο που γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία και αγαπώ για τις αναμνήσεις που μου έχει χαρίσει.

Στο Club Agia Anna με τα παιδιά

Πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε οικογενειακώς στο Club Agia Anna,  ένα υπέροχο θέρετρο στην παραλία της Αγίας Άννας στην βορειοανατολική Εύβοια. Ήταν η καλύτερη έναρξη διακοπών για το φετινό καλοκαίρι!