Το ότι βρισκόμαστε σε νηστεία δε σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε το γλυκό. Αυτό το σοκολατένιο κέικ είναι πεντανόστιμο, ζουμερό και συνοδεύει υπέροχα το μεγαλοβδομαδιάτικο καφεδάκι μας.
Υλικά:
Στερεά
400gr αλεύρι (απλό ή που φουσκώνει μόνο του)
400gr μαύρη ζάχαρη
60gr κακάο
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
Υγρά
2 κ.γ μυλόξυδο
300ml χυμό πορτοκάλι
200ml λάδι
200ml γάλα σόγιας
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση:
Ενώνουμε όλα τα στερεά εκτός της σόδας.
Ενώνουμε όλα τα υγρά σε ένα μπωλ. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε στα υγρά.
Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και χτυπάμε να ενωθούν.
Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και πουδραρισμένο με κακάο και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα, ανάλογα το φούρνο (δοκιμάζουμε με το μαχαίρι).
Ευχαριστώ την αγαπημένη μου Έλλη για τη συνταγή.
Καλή απόλαυση!
Καλή απόλαυση!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...