Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρία υπέροχα χριστιανικά βιβλία για το Πάσχα +ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ



Δεν έχω πιο κατάλληλα βιβλία να σας προτείνω για δώρα τις ημέρες του Πάσχα. Τρία βιβλία όλα ένα κι ένα!


ΑΥΓΟ ΓΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ


Η ιστορία εκτυλίσσεται στο κοτέτσι της κυρίας Πανωραίας. Το κοτέτσι που κάνει τα πιο όμορφα, τα πιο σκληρά και δυνατά αυγά,  έχει την τιμητική του την εποχή του Πάσχα. Είναι πολύ σημαντικό για όλους να αποκτήσουν αυτά τα συγκεκριμένα αυγά αυτή την εποχή για να είναι οι νικητές στο τσούγκρισμα. Ένα όμως αυγό, αυτό της Στρουθένιας, είναι διαφορετικό. Είναι ένα γιγάντιο αυγό, που η Στρουθένια το προορίζει για το καλάθι με τα αυγά που θα πάνε στην εκκλησία για τη νύχτα της Ανάστασης. Όμως η κυρία Πανωραία το προορίζει για κάπου πιο ...ψηλά.



Πρόκειται για ένα γλυκό και τρυφερό παραμύθι που "μυρίζει"χωριό. Ζωικό βασίλειο και άνθρωποι, σε μια υπέροχη σχέση, αναμένουν το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης του Χριστού, προσφέροντας ο καθένας από την πλευρά του το καλύτερο που μπορεί, αυτό που πραγματικά αξίζει στην ημέρα. Το παραμύθι αυτό μας άφησε με μια ηρεμία και μια γλυκιά αίσθηση, κάτι που δε μας έκανε καθόλου εντύπωση


  

Η μοναδική εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά, για ακόμη μία φορά, έντυσε υπέροχα το κείμενο της Άννας Ιακώβου και του έδωσε την χαρά που αξίζει στην περίοδο του Πάσχα, με τα χαρούμενα χρώματα και τα γλυκά πρόσωπα.

Το CD που συνοδεύει το βιβλίο, με την αφήγηση της θεατροποιημένης ιστορίας, αποτελεί πολύ ευχάριστη έκπληξη! Ακούσαμε και ξανακούσαμε το παραμύθι και τα τραγούδια αρκετές φορές, ενώ παράλληλα φτιάξαμε και την χειροτεχνία που βρήκαμε στην τελευταία σελίδα, αυγουλοθήκες για τα κόκκινα αυγά μας.



Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άθως παιδικά και μπορείτε να βρείτε εδώ.


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΣΧΑ



Ο μικρός Βενιαμίν ένα δεκάχρονο αγόρι, ζει από κοντά "Το πρώτο Πάσχα". Από τη θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, ο μικρός αναγνώστης μέσα από τα μάτια του μικρού αφηγητή, ζει όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, μέχρι και τα Άγια Πάθη του Κυρίου και την Ανάστασή Του.
Σε αυτό το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Κοντά στο Χριστό", ο αναγνώστης βιώνει τα συναισθήματα του μικρού αφηγητή καθ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης, την αγωνία του και την ελπίδα του, καθώς αυτός βρίσκεται δίπλα στο Χριστό στην πορεία του προς τη σταύρωση. 
 

Ο λόγος της συγγραφέως απλός και κατανοητός, βρίσκει τις ρίζες του στα πρωτότυπα κείμενα των ιερών βιβλίων της Ορθοδοξίας και περιγράφει τα γεγονότα με τρόπο κατανοητό και ελκυστικό στα παιδικά αυτιά.
Η εικονογράφηση του Σπύρου Γούση, απολύτως συμβατή με τη βυζαντινή ορθόδοξη αγιογραφία, ζωντανεύει την ιστορία και την κάνει ακόμη πιο κατανοητή στα μικρά παιδιά.





Στο τέλος τους βιβλίου (όπως και στο βιβλίο Ιστορίες από την Καπερναούμ) τα παιδιά θα βρουν παραστάσεις, φιγούρες και διάφορα στοιχεία για χρωματισμό και επικόλληση, ιδανική χειροτεχνία για κουβέντα και εμπέδωση των γεγονότων. 
Εδώ μπορείς να βρεις τη συνέντευξη της συγγραφέως Κατερίνας Δανδουλάκη-Χιόνη στο blog.


ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗ



Από το οπισθόφυλλο: -Φίλος, φιλία, φιλώ, αγαπώ! Η φιλία είναι αγάπη και η αγάπη είναι ελευθερία! Να είστε δεμένοι μα και λεύτεροι...
Έτσι συμβούλευε η νουνά τους δύο καλούς φίλους το Γιωργή και τον Παυλή.
Μα ξάφνου έφυγε ο Παυλής...Κι άφησε κενό μεγάλο πλάι στο Γιωργή...
Κι έτσι ο μικρός Γιωργής μπροστά στην εικόνα του Λαζάρου στέκεται και προσεύχεται και ελπίζει...
-Να είναι καλά όπου και να είναι ...Το χέρι Σου Κύριε, ν'απλώνεις και να τον σκεπάζεις...

Τις ημέρες του Πάσχα δυο αγαπημένοι φίλοι είναι χώρια και ο λόγος είναι η ασθένεια. Παράλληλα με την αγωνία του μικρού πρωταγωνιστή για το φίλο του, ο μικρός αναγνώστης βιώνει και τα γεγονότα των Αγίων ημερών του Πάσχα. Με λεπτομερείς περιγραφές η συγγραφέας, δεν αφηγείται μόνο μία ιστορία, αλλά χωρίς ίχνος διδακτισμού, μαθαίνει στα παιδιά που διαβάζουν το βιβλίο, πολλές πληροφορίες για τα μυστήρια που λαμβάνουν χώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ στο μεταξύ ζουν την αγωνία του πρωταγωνιστή για το φίλο του. 




Ο λόγος γλαφυρός και λίγο παραδοσιακός, μου θύμισε τα παραμύθια που διάβαζα εγώ παιδί. Και εδώ την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η Αγγελική Δελεχά. Ενώ είναι πιο αραιή, καθώς το κείμενο είναι πυκνό, είναι σταθερά υπέροχη και δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας στην ιστορία.
Αυτό το παραμύθι πραγματικά μας άφησε με μια γλυκιά συγκίνηση! 
Αρχικά φοβήθηκα το βιβλίο λόγω της θεματολογίας του και γι'αυτό το προτείνω για λίγο μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και λόγω του μεγέθους του. Διαβάζοντάς το κατάλαβα ότι είναι αναμφισβήτητα ένα βιβλίο που θα πρότεινα να διαβάσει κάθε παιδί αυτές τις ημέρες του Πάσχα. Ένα βιβλίο γεμάτο αγάπη και αισιοδοξία, που αφήνει μόνο με όμορφες σκέψεις τον αναγνώστη!


  

  

Τα 2/3 του βιβλίου αποτελούνται από έννα "ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΦΙΛΙΑΣ" όπου τα παιδιά μπορούν να κρατήσουν σημειώσεις για τους φίλους τους, όπως ημερομηνίες, χαρούμενες αναμήσεις, να κολλήσουν φωτογραφίες κλ.π. και ένα ετήσιο "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ", όπου μπορούν να σημειώνουν το πρόγραμμά τους, τις υποχρεώσεις τους και διάφορες πληροφορίες που θέλουν να συγκρατήσουν.
Το βιβλίο έχει αφιερωθεί στη ΦΛΟΓΑ, το Σύλλογο φίλων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, που ενημερώνουν για τον παιδικό καρκίνο.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Θύρα και μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Με πολύ χαρά οι Εκδόσεις Θύρα και Άθως προσφέρουν από ένα αντίτυπο του κάθε βιβλίου σε τρεις τυχερούς σε διαγωνισμό που τρέχει στο λογαριασμό του blog στο Instagram στο παρακάτω link:









Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα
Χρυσή 






Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!