Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Animi Wood Workshop / Η ελληνική πρόταση για ένα οικολογικό open-ended παιχνίδι χωρίς όριο ηλικίας



Αν και λίγο διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα, τα παιδιά δεν πρόκειται να στερηθούν τα δώρα τους, σωστά; Φέτος στις γιορτές λοιπόν, προτείνω να προτιμήσουμε οικολογικά open-ended παιχνίδια από το Animi Wood Workshopπου προωθούν την φαντασία και είναι τα πλέον αγαπημένα των παιδιών.

Εμείς οι γονείς συχνά μελετάμε το είδος του παιχνιδιού που θα προκύψει για το παιδί μας, ανάλογα με το αντικείμενο-παιχνίδι που επιλέγουμε γι' αυτά. Αναζητούμε μία συγκεκριμένη ποιότητα δραστηριότητας και αυτό σχετίζεται σχεδόν πάντα με το πόσο ποιοτικό είναι το παιχνίδι.

Παραδόξως τα απλά παιχνίδια φαίνεται να προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες παιχνιδιού από τα πολύπλοκα παιχνίδια. Απλά, basic παιχνίδια όπως blocks, ξύλινα πάζλ στοίβαξης, είδη τέχνης κ.α. έχουν πολλαπλούς σκοπούς, σε σχέση με ένα κλειστού τύπου παιχνίδι που έχει μόνο ένα σκοπό, ο οποίος όταν επιτελείται, το παιχνίδι τελειώνει


Μέσα από τα απλά ή όπως αλλιώς λέγονται ανοιχτού τύπου (open-ended) παιχνίδια, η ροή του παιχνιδιού εξαρτάται από τη διάθεση και τη δημιουργική ερμηνεία του παιδιού, χωρίς να περιορίζεται. Δώστε σε ένα παιδί ξύλινα τουβλάκια και θα παράγει ήχους, θα φτιάξει μια πολιτεία ή ένα δρόμο και ό,τι ακόμη φανταστεί. 





Το παιχνίδι μπορεί να γίνει τόσο ευρύ και ανοιχτό, όσο η παιδική φαντασία και να επεκτείνεται ανάλογα με την ανάγκη εξερεύνησης του παιδιού, την ηλικιακή περίοδο και την διάθεσή του. Το παιδί είναι το μόνο υπεύθυνο για το παιχνίδι που θα προκύψει. Το παιχνίδι προσαρμόζεται στο παιδί και όχι το παιδί στο παιχνίδι. Με τα open-ended παιχνίδια τα παιδιά δημιουργούν και λύνουν προβλήματα καθώς εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους. Όταν δε, παίζουν ανοιχτά παιχνίδια και με άλλα παιδιά, τότε η κοινωνική ανάπτυξη και αλληλεπίδραση ανεβαίνει στα ανώτατα επίπεδα.

Lacing Clownfish

Animi Wood Workshop

Τα τελευταία χρόνια τα open-ended παιχνίδια έχουν γίνει πολύ γνωστά για όλες αυτές τις δυνατότητες που δίνουν στα παιδιά και αποτελούν αγαπημένη επιλογή γονιών και εκπαιδευτικών.



Εδώ στο Bliss Seeking Mom Blog γνωρίζετε καλά ότι πάντα σας προτείνω ελληνικές επιχειρήσεις που δημιουργούν περιβαλλοντικά υπεύθυνα προϊόντα με εξαιρετική ποιότητα.

Ανακάλυψα λοιπόν, το Animi Wood Workshop, ένα εργαστήρι ξύλινων παιχνιδιών, διακοσμητικών και ειδών τέχνης που δραστηριοποιείται στα όμορφα Χανιά της Κρήτης. 



Το λιτό μοντέρνο design με έντονα στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού, της μυθολογίας και της ελληνικής φύσης είναι τα κυρίαρχα στοιχεία των ξύλινων δημιουργιών του Animi Workshop.

Παιχνίδια ποιοτικά, από υψηλής ποιότητας βιώσιμη ξυλεία, που κάποια από αυτά θυμίζουν τα παιχνίδια μιας παλαιότερης αγνής εποχής, αλλά και παιχνίδια που προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από μια ανεξάντλητη και δημιουργική διαδικασία παιχνιδιού.

Τα παιχνίδια στοίβαξης από φιγούρες εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία, ιστορία και λαογραφία είναι από τις πιο ξεχωριστές δημιουργίες που κάνουν τη δουλειά του Animi Workshop να ξεχωρίζει! 

Minotaur/Animi e-shop


Tα παζλ στοίβαξης του Animi Workshop με τους 3 διάσημους  ζωγράφους μοντέρνας τέχνης, Vincent Van Gogh, Toulouse Lautrec και Paul Gauguin, έφτασαν μέχρι το shop του Μουσείου Ελίζας και Βασίλη Γουλανδρή, συνεργασία που καταδεικνύει την υψηλή ποιότητα των δημιουργιών.

HENRI DE TOULOUSE-LAUTREC


Τα παιχνίδια του εργαστηρίου αποτελούν προϊόντα υψηλού επιπέδου τεχνικής, αλλά κυρίως τέχνης, που εκτός από το ατελείωτο παιχνίδι που θα χαρίσουν στα παιδιά, θα αποτελέσουν σίγουρα και ένα κομμάτι τέχνης μέσα σε κάθε σπίτι, θα στολίσουν και θα εμπνεύσουν.



Στο προφίλ instagram του blog μπορείς να δεις τις ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και των τριών παιδιών μου, με τα παιχνίδια του Animi, κάτι που με ικανοποίησε ιδιαιτέρως, καθώς σε ένα μόνο είδος παιχνιδιού, βρήκαν ενδιαφέρον τρία παιδιά διαφορετικών ηλικιών! 

Για φέτος εμείς επιλέγουμε ξύλινα/οικολογικά οpen-ended παιχνίδια από το Animi Wood Workshop που αναπτύσσουν τη φαντασία, την περιέργεια και την πολιτιστική καλλιέργεια των παιδιών!


Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συλλογή του Animi Wood Workshop εδώ.




Αυτά από εμένα
Χρυσή

Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!