Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λιλά μαλλιά και σύννεφα ψηλά, ένα παραμύθι για τον αποχωρισμό

 


Πριν λίγες ημέρες έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο "Λιλά μαλλιά και σύννεφα ψηλά" των Εκδόσεων Once Upon a Book, που πραγματεύεται τον αποχωρισμό, σε όλες του τις μορφές.

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα σπίτι πέτρινο επάνω στο βουνό ζούσε η μικρή Νινού. Η Νινού έγινε αχώριστη παρέα με το Αγόρι με τα Λιλά Μαλλιά και τον Μοκύλη, τον ροζ ιπποπόταμο. Η ζωή κυλούσε ωραία μες στα γέλια και στα χρώματα! Ώσπου μια μέρα κατέβηκαν οι αγριόγατες από το βουνό και…Πόσο μεγάλες ανατροπές θα προκαλέσουν; Πώς θα τις διαχειριστεί η παρέα; Είναι αχώριστοι τελικάΚαι αν ναι, με ποιον τρόπο;


Ένα παραμύθι για τον αποχωρισμό. Μια ιστορία που φέρνει αυτή την δύσκολη κατάσταση στα μέτρα του μικρού αναγνώστη και που δείχνει το δρόμο της αποδοχής. Ένας αποχωρισμός μπορεί για ένα παιδί να είναι επώδυνος ακόμη κι αν αφορά ένα ασήμαντο γεγονός στα μάτια των ενηλίκων, όπως η απώλεια ενός παιχνιδιού. Η ιστορία αυτή βοηθάει στη διαχείριση της απώλειας και του αποχωρισμού, δίνοντας έδαφος στο συναίσθημα να εκφραστεί χωρίς πίεση, αλλάζοντας κάθε φορά επίπεδο μέχρι να έρθει η αποδοχή. Οι ήρωες της ιστορίας μας αφού περνούν όλα τα στάδια, τελικά νιώθουν ότι η αγάπη είναι αιώνια και θα τους συντροφεύει για πάντα, ακόμη κι όταν ο αποχωρισμός είναι μόνιμος.



Απολαύσαμε την ανάγνωση αυτής της ιστορίας πολύ! Το κείμενο της συγγραφέως Μαρίας Δουρίδα - Μηταράκη είναι πολύ περιγραφικό με πλούσιες αναφορές, που εύκολα δημιουργεί εικόνες γύρω από την ιστορία. Φυσικά, η πολύ ενδιαφέρουσα εικονογράφηση της Μαιρηλίας Φωτιάδου με τα έντονα χρώματα και το ατμοσφαιρικό ύφος συνοδεύει υπέροχα την αφήγηση.



Το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις βιβλιο-προτάσεις μας

Μη ξεχνάς να ακολουθείς το blog στα
για να μη χάνεις τα νέα και τους διαγωνισμούς


Χρυσή

                                   


Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!