Ένα από τα πράγματα που δεν απολαμβάνω καθόλου είναι η μαγειρική. Οπότε συνήθως έχω στάνταρ συνταγές που έχουν λάβει έγκριση από τα μέλη της οικογένειας.
Για κουλουράκια λοιπόν φτιάχνω πάντα αυτή τη συνταγή, Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι, γενικά όποτε θέλουμε κουλουράκια, η συνταγή είναι μία. Επίσης, βολεύει για περιόδους νηστείας οπότε καλυφθήκαμε και σε αυτό τον τομέα.
Η συνταγή είναι της Γεωργίας (Booking the Book) πολύ απλή:
Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. baking powder
1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 - 1 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. (όσο πάρει)
ξύσμα από 3-4 πορτοκάλια
1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
(προαιρετικά σταφίδες και σουσάμι)
Εκτέλεση
Χτυπάω καλά το λάδι με τη ζάχαρη. Στο χυμό πορτοκάλι προσθέτω τη σόδα να αφρίσει και όλο μαζί στο μείγμα με το λάδι. Προσθέτω το ξύσμα πορτοκάλι, την κανέλλα και το γαρύφαλλο (και τα προαιρετικά) και το baking powder. Προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά. Στην αρχή ανακατεύω με πιρούνι μέχρι να σφίξει η ζύμη, οπότε αρχίζω και ζυμώνω με τα χέρια. Θα πρέπει να προσθέσω τόσο αλεύρι ώστε η ζύμη να κολλάει ελάχιστα στα χέρια. Για να σχηματίσω τα κουλουράκια λαδώνω τα χέρια. Μπορείς να φτιάξεις πλεξούδες ή μπισκότα με κουπ πατ ανάλογα την εποχή και το γούστο. Ψήνω στους 180C πάνω κάτω αντιστάσεις για 12-14 λεπτά (το ανώτερο) ανάλογα πόσο μικρά/λεπτά τα έχω κάνει. Όταν βγουν είναι ελαφρώς μαλακά, όμως όταν κρυώσουν σκληραίνουν.
Αν πίνεις ελληνικό, δεν υπάρχει πιο νόστιμο βούτημα!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Εδώ μπορείς να βρεις όλες τις συνταγές του blog.
Χρυσή
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...