Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δύο παραμύθια που αγαπήσαμε για τα υπέροχα μηνύματά τους


Δύο υπέροχα καινούρια βιβλία των Εκδόσεων Διόπτρα, έπεσαν στα χέρια μας πριν λίγο καιρό και μας χαροποίησε ιδιαίτερα η όμορφη εικονογράφησή τους αλλά και οι τρυφερές, γεμάτες νοήματα ιστορίες που μας διηγήθηκαν.

Το μικρό αγόρι και τα 4 αβγά, (Κατρίνα Τσάνταλη)


Ένα μικρό αγόρι που διψά για μάθηση και θέλει να γνωρίσει όλα τα μυστικά του κόσμου, βρίσκει στον κήπο του σπιτιού του μία παράξενη χελώνα με πολύχρωμο καβούκι. 


Η νέα του φίλη θα του αποκαλύψει ένα μεγάλο μυστικό μέσω μιας αποστολής που του αναθέτει.


Αυτή η ευρηματική ιστορία αποτελεί πιστεύω τον πιο εύστοχο τρόπο για να γνωρίσει ο μικρός αναγνώστης τις έννοιες της διαφορετικότητας και της ισότητας. Μέσα από αυτή την ιστορία το παιδί αντιλαμβάνεται ότι μπορεί εξωτερικά οι άνθρωποι να διαφέρουμε, αλλά από μέσα είμαστε όλοι ίδιοι. 
Το βιβλίο μπορείτε να ξεφυλλίσετε και να αγοράσετε εδώ.

Το σπίτι με τα χαρούμενα ποντικάκια, (Barry Timms, Greg Abbott)


Τρία χαριτωμένα ποντικάκια
Τρία διαφορετικά σπιτάκια
άλλα μεγάλα και άλλα μικρά...
Σε ποιο σπιτάκι όμως χαμογελούν αληθινά

Απολαύσαμε αυτό το βιβλίο για δύο λόγους: 
Ο πρώτος είναι η ποιότητα της έκδοσης με το σκληρόδετο σαγρέ εξώφυλλο, το μεγάλο μέγεθος, την όμορφη εικονογράφηση με έντονα τα χρώματα του δάσους, τις κρυμμένες εικόνες και τα παραθυράκια σε όλο το βιβλίο, που δημιουργούν το ενδιαφέρον στο παιδί να το ξεφυλλίσει ακόμη και αν δεν ξέρει να διαβάζει.


Ο δεύτερος είναι η απλή, όμορφη ιστοριούλα μέσα από την οποία το παιδί μαθαίνει ότι για να είμαστε ευτυχισμένοι πρέπει απλά να έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε. Ότι η ευτυχία δεν κρύβεται στον πλούτο, αλλά στην απλότητα και στα αγαπημένα μας πρόσωπα.


Εμείς διαβάζοντας και κουβεντιάζοντας, προχωρήσαμε ένα βήμα πιο πέρα και απαριθμώντας όλα τα καλά που έχουμε (το σπίτι μας, τα ρούχα μας, την οικογένειά μας), διαπιστώσαμε ότι είμαστε πολύ τυχεροί και νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη. Και ευχαριστούμε το βιβλίο που μας βοήθησε να φτάσουμε σε αυτή τη διαπίστωση.

Το υπέροχο αυτό βιβλίο μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε εδώ.


Και τα δύο παραπάνω βιβλία αποτελούν τελευταίες κυκλοφορίες των Εκδόσεων Διόπτρα και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα για δώρα, τώρα στις γιορτές, λόγω της υψηλής ποιότητας έκδοσής τους και των υπέροχων μηνυμάτων που μεταφέρουν στους μικρούς αναγνώστες.



Και μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα
Χρυσή 



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

6 Χριστουγεννιάτικες γλυκιές συνταγές από 6 αγαπημένες food bloggers

Αν το σπίτι δε μυρίσει κανέλα, γαρύφαλλο και σοκολάτα, Χριστούγεννα δεν το λες!

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.