Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3 βιβλία για παιδιά από την αγαπημένη μας Usborne


H Usborne είναι μια κλασική εταιρία αγγλικών παιδικών βιβλίων, η οποία λειτουργεί από το 1973 και αποτελεί υπόδειγμα εκδόσεων. Εάν είστε από αυτούς τους γονείς που έχουν επιλέξει να διαβάζουν αγγλικά βιβλία στα παιδιά τους, τότε αυτός είναι ο εκδοτικός οίκος που χρειάζεστε.
Η Usborne εκδίδει βιβλία για παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως και την εφηβεία. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του εκδοτικού οίκου πέρα από την υψηλή ποιότητα της έκδοσης, είναι ότι χρησιμοποιεί χαρτί από βιώσιμες πηγές και κυρίως ανακυκλωμένο χαρτί για τα βιβλία του.
 Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για τις δράσεις  κοινωνικής εταιρικής ευθύνης που ακολοθεί η Usborne και τη φιλοσοφία της γύρω από το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η θεματολογία των βιβλίων ποικίλει. Η εταιρία εκδίδει παραμύθια, βιβλία δραστηριοτήτων, βιβλία γνώσεων, εφηβική λογοτεχνία κ.α. Εγώ γνώριζα τον εκδοτικό εδώ και πολλά χρόνια, γιατί όπως έχω ξαναπεί,έχουμε φέρει σε επαφή με την αγγλική γλώσσα το γιο μας εδώ και αρκετό καιρό. Η γνωριμία μου με τη Linda του ByΤheBell Books, αντιπροσώπου της Usborne εδώ στην Ελλάδα, με χαροποίησε ιδιαίτερα και ήταν μια πολύ ευχάριστη συγκυρίαΣτο site της Linda μπορείς να βρεις πολλές προτάσεις βιβλίων του εκδοτικού για όλες τις ηλικίες.
Αυτά που εμείς διαλέξαμε και ανυπομονώ να σας παρουσιάσω είναι τα εξής:

It all starts with a seed...how food grows


Αυτό το βιβλίο είναι ένα βιβλίο γνώσεων για παιδιά που έχουν κατακτήσει ένα σχετικά καλό επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας, σε περίπτωση που θα το διαβάσουν μόνα τους. Ωστόσο, αποτελείται από μικρές περιγραφές και είναι πλούσιο σε εικονογράφηση, οπότε ο γονιός μπορεί να το διαβάσει και σε ένα μικρότερο παιδάκι, πιθανόν σε πολλές δόσεις και τακτά χρονικά διαστήματα, ανατρέχοντας συχνά και πιθανόν μεταφράζοντας.


Η θεματολογία του βιβλίου αφορά την καλλιέργεια και το μεγάλωμα των καρπών, των σπόρων, των ριζών, των φρούτων, των βοτάνων, των μπαχαρικών, των οσπρίων και των μανιταριών. Περιγράφει με σύντομο μεν, λεπτομερή δε, τρόπο την πορεία των ειδών διατροφής μας πριν εμείς τα δούμε έτοιμα στα ράφια μας ή στη φρουταγορά. Οι λεπτομέρειες σε καποιες περιπτώσεις είναι τόσες πολλές που πραγματικά δεν τις ήξερα ούτε εγω: "...up to 2.000 seeds grow in the middle of just one sunflower" 


Επιπλέον, περιγράφει το πώς καλλιεργείται ένας ορυζώνας και  πώς τελικά δημιουργείται το ρύζι και σε άλλο σημείο την πορεία του σιταριού για να γίνει αλεύρι, ενώ πάντα αναφέρεται στις κλιματολογικές συνθήκες που απαιτούνται για να μεγαλώσει ένας καρπός.



Πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητας βιβλίο όσον αφορά την έκδοση, αλλά και λόγω της θεματολογίας του. Το βιβλίο είναι μεγάλο, με σκληρόδετο εξώφυλλο, χοντρό ματ χαρτί εσωτερικά και μια καταπληκτική εικονογράφηση που προσελκύει τον αναγνώστη.
Αποτελεί εκπληκτικό δώρο, αλλά και ένα βιβλίο που θα κρατήσει το ενδιαφέρον του παιδιού για αρκετό καιρό, καθώς απευθύνεται σε πολλές ηλικίες.

Baby's very first Fingertrail Play book Garden


Το βιβλιαράκι αυτό απευθύνεται σε μωρά και αποτελεί ιδανική επιλογή για την πρώτη γνωριμία τους με τα βιβλία.



Ένα πολύ όμορφο βιβλίο, με έντονη εικονογράφηση, φωτεινά χρώματα, παραθυράκια και εκπλήξεις που ενισχύουν τη δραστηριότητα και το ενδιαφέρον του μωρού.




Το κείμενο φυσικά είναι ελάχιστο, όμως αυτό το βιβλιαράκι είναι πολύ ελκυστικό  - μιλώντας εκ πείρας  - στα βρεφικά ματάκια και χεράκια.

The enormous turnip



Εμπνευσμένη από το βιβλίο του Αλεξέι Τολστόι "Η πελώρια κολοκύθα", η άκρως χιουμοριστική αυτή ιστορία είναι ελαφριά, με ένα ιδανικά επαναλαμβανόμενο κείμενο,  ό,τι πρέπει για παιδάκια που δεν ακούν για πρώτη φορά παραμύθι στα αγγλικά. Ωστόσο, μπορεί εύκολα να είναι αυτό το βιβλίο, με το οποίο θα εισάγετε το παιδάκι σας στον κόσμο των αγγλικών.



Είναι μικρό σε μέγεθος που σημαίνει ότι το παίρνεις εύκολα μαζί στη βόλτα και με σκληρόδετο εξώφυλλο.



Η εικονογράφηση είναι όμορφη και ιδιαίτερη, σαν να έχει γίνει με χρώματα νερού. Η ιστορία είναι πολύ διασκεδαστική πραγματικά, κατάλληλη για τα μικρούλια.


Αυτές ήταν οι πρώτες προτάσεις μας για παιδικά αγγλικά βιβλία και ελπίζω να σας άρεσαν.


Και μην ξεχνάτε ότι ο μηνας Απρίλιος  είναι γεμάτος παρουσιάσεις και διαγωνισμούς βιβλίων στα social media του blog.

Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Αυτά από εμένα 


Χρυσή 





Σχόλια

  1. καλημερα! το πρωτο βιβλιο φαινεται πολυ ενδιαφερον... πως μπορουμε να το βρουμε στην Ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να βρεις όποιο βιβλίο Usborne θέλεις στο By the bell Books. Πατώντας πάνω στο όνομα θα σε πάει κατευθείαν στο e-shop. :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!