Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

4 μικρά βιβλία για τώρα που μένουμε σπίτι, από Ελληνοεκδοτική


Αν ήταν άλλη εποχή θα σου έλεγα ότι αυτά τα υπέροχα μικρά και οικονομικά βιβλιαράκια είναι ιδανικά για τη βόλτα, μιας και χωρούν εύκολα σε μια παιδική τσάντα, αλλά επειδή Μένουμε Σπίτι στα προτείνω για τα χαλαρά μεσημέρια που τα παιδιά ηρεμούν στο κρεβάτι ή στον καναπέ.
Κυκλοφορούν από Ελληνοεκδοτική.

Οδός Αλκυόνης
Βούλα Γιαγκάζογλου Παπούδα
Μαιρήλια Φωτιάδου

Από το οπισθόφυλλο:
Μια όμορφη αλκυόνα, μετά από μια φθινοπωρινή μπόρα, τσαλαβουτά ξανά και ξανά τα λεπτά της πόδια στη μουσκεμένη άμμο. Ξαφνικά ΜΠΑΜ! σκοντάφτει επάνω στο τραχύ κέλυφος του Στρατή, ενός σαλιγκαριού που θαύμαζε το ουράνιο τόξο.
Όταν ο Στρατής αντιλαμβάνεται ότι το αδέξιο πλάσμα που διέκοψε τις πολύχρωμες σκέψεις του ήταν μια αλκυόνα, αναρωτιέται γιατί αυτή προτιμά να "σέρνεται" κάτω στη γη από το να πετάει ψηλά!
Πώς θα αισθανθεί ο Στρατής όταν, αρκετή ώρα μετά τη συνάντησή τους, θα κοιτάξει την αλκυόνα βαθιά μέσα στα μάτια και θα καταλάβει πως, ενώ τον κοιτούσε, δεν τον έβλεπε;


Τα δυο ζώα γνωρίζονται κάτω από περίεργες περιστάσεις και καταλήγουν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι. Ο Στρατής το σαλιγκάρι με τη φαντασία του και την ευγενική ψυχή του δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ξεπεράσει τα εμπόδια της αναπηρίας της η Αντιγόνη η αλκυόνα και να απολαύσει τη ζωή στη φύση. Αντίστοιχα η Αντιγόνη στην πρώτη ευκαιρία ανταποδίδει τη χάρη αυτή στο φίλο της, όμως το καταφέρνει με τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση που έχει αποκτήσει μέσα από τη δική του αγάπη.
Αυτό το υπέροχο βιβλίο αποτελεί έναν ύμνο στη φιλία, τη διαφορετικότητα, την αγάπη και το σεβασμό στην αναπηρία.
Το λατρέψαμε! Είναι συγκινητικό, ευαίσθητο, μα ταυτόχρονα ενθαρρυντικό και ευγενικό. Αποτελεί απλά, μία από τις πιο όμορφες ιστορίες της βιβλιοθήκης μας. 
Μπορείτε να το ακούσετε δωρεάν με QR Code και στο Youtube που ανέβηκε πριν λίγες ημέρες, τώρα που τα παιδιά παραμένουν στο σπίτι.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένα παράρτημα με ιδέες και προτάσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς, ώστε να προσαρμόσουν την ανάγνωση στις ιδιαιτερότητες του παιδιού.




ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
Μαριάννα Κουμαριανού
Ράνια Ηλιάδου

Από το οπισθόφυλλο:
Ο μικρός ήρωας έπρεπε να φτιάξει το δέντρο της οικογένειάς του. Έτσι ξεκίνησε με τη γιαγιά του έαν ταξίδι στον χρόνο μέσα από φωτογραφίες. 
Είδε τους γονείς του και τους θείους του παιδιά, τη γιαγιά και τον παππού νέους, φαντάστηκε τον εαυτό του στο μέλλον...
Ανακάλυψε μια άλλη διάσταση του χρόνου, αυτή που περνά μέσα από τις γενιές των ανθρώπων.



Ένα παραμύθι γεμάτο νοσταλγία και τρυφερότητα. Η αφήγηση φαίνεται να γίνεται απο τον ίδιο τον μικρό πρωταγωνιστή, κάτι που γεμίζει την ιστορία με παιδικό χιούμορ, αγαθότητα και αγνότητα. Πραγματεύεται τη δύναμη των δεσμών της οικογένειας, κάτι που συνειδητοποιεί ο μικρός ήρωας μέσα από ένα φωτογραφικό ταξίδι που ξεκινά με τη γιαγιά του. 
Όχι μόνο απολαύσαμε την ανάγνωση αλλά ξεκινήσαμε και μεις το δικό μας γενεαλογικό φωτογραφικό δέντρο, μία πολύ δημιουργική και αγαπησιάρικη διαδικασία.

Το βιβλίο μπορείτε να δείτε και να ξεφυλλίσετε εδώ.


Καλεσμένοι στο σπίτι
Βασ. Κουτσιαρής
Ναταλία Καπατσούλια


Από το οπισθόφυλλο:
"Λουκά με αυτά που κάνεις θα μείνεις μόνος!" μου είπε η μαμά μια μέρα.
Πήρα το ύφος του μετανιωμένου παιδιού.
Παλιά έπιανε αμέσως. Εκείνη τη μέρα, όχι.
Μόλις είχε φύγει από το σπίτι η νονά μου. 
Μα πού να ήξερα ότι τα χέρια μου είχαν σοκολάτα;
Ήμουν σίγουρος ότι τα είχα σκουπίσει.
Εγώ να την αγκαλιάσω ήθελα μόνο.
Μανίας κι αυτή να φοράει λευκά ρούχα την άνοιξη...



Ο μικρός Λουκάς είναι ένα τρομερός σκανταλιάρης. Δεν περνάει ημέρα που να μην πειράξει κάποιον, που να μην στεναχωρήσει κάποιον με τις σκανταλιές του. Μέχρι που ήρθε η ώρα οι παθόντες να πάρουν την εκδίκησή τους. Και τότε κατάλαβε ότι η συμπεριφορά του έχει συνέπειες.  
Λατρέψαμε την πολύ διδακτική ιστορία και την υπέροχη εικονογράφηση αυτού του βιβλίου.
Είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 5 ετών.
Μπορείτε να δείτε και να ξεφυλλίσετε το βιβλίο εδώ.


Η Αλεπού μοδίστρα
Χριστίνα Ντούμα
Γιώτα Κοκκόση

Από το οπισθόφυλλο:
Είχε μαστοριά και τέχνη η αλεπού στη δουλειά της.
Ήταν περίφημη μοδίστρα και όλα τα ζωάκια του δάσους έκαναν ουρές έξω από τον οίκο μόδας "Η Φουντωτή Ουρά". Είχε όμως και μεγάλη πονηριά η αλεπού και σκαρφιζόταν ένα σωρό κόλπα, για να πουλάει πανάκριβα τις δημιουργίες της.

Πώς θα αντιδράσουν τα ζωάκια του δάσους, όταν δουν τη σκατζοχοιρίνα με τρίχωμα αρκούδας, την αρκούδα με φτέρωμα πέρδικας και την πέρδικα με βελόνες σκαντζόχοιρου;




Η πονηρή Αλεπού πάντα με τη συμπεριφορά της προσπαθούσε να εξαπατήσει τα υπόλοιπα ζώα του δάσους. Μέχρι που έφτασε ο κόμπος στο χτένι και τα ζώα την οδήγησαν στη δικαιοσύνη. Ο σοφός βασιλιάς του δάσους όμως, καθοδήγησε τα ζώα να είναι δίκαια και με τη σοφία του βοήθησε στο να έχει νόημα η τιμωρία και να μην αποτελεί απλά εκδίκηση.

Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα μέρος της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται από την οικογένεια Ντούμα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας του γιου τους Θοδωρή. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου διατίθενται σε αυτό το σκοπό. Περισσότερα για το ΘΑΥΜΑ του ΘΟΔΩΡΗ μπορείτε να δείτε εδώ. 

Μπορείτε να δείτε το βιβλίο εδώ.

Εάν για αυτές τις ημέρες που τα παιδιά παραμένουν στο σπίτι επιλέξετε κάποια βιβλία, αυτά αποτελούν ιδανική πρόταση, καθώς είναι ποιοτικά, οικονομικά, μικρά, διδακτικά και διασκεδαστικά. 




Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα
Χρυσή 







Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!