Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακαλύπτοντας τους αρχαίους θησαυρούς, Εκδόσεις Μίνωας





Μία αγαπημένη σειρά βιβλίων από τις Εκδόσεις Μίνωας, μας κρατάει παρέα εδώ και πάρα πολύ καιρό, μας μαθαίνει νέα πράγματα, παράλληλα μας διασκεδάζει και μας εκπλήσσει ευχάριστα, κάθε φορά που ανοίγουμε τα βιβλία της.


Τα δύο αυτά βιβλία, "Ανακαλύπτοντας τους αρχαίους θησαυρούς της ελιάς" και "Ανακαλύπτοντας τους αρχαίους θησαυρούς του σιταριού...και άλλων δημητριακών", είναι δύο βιβλία διαμάντια που στηρίζονται στην ιστορία, την παράδοση τη ζωή και τις συνήθειες των Ελλήνων και άλλων μεσογειακών λαών (Αιγυπτίων, Μεσοποτάμιων, Ρωμαίων κλπ) από τους αρχαίους χρόνους και μαθαίνουν στα παιδιά όλες τις πτυχές τους.



Βασικοί ήρωες ο Ηλίας Τσακιστός, η αδερφή του Λίτσα η Ελίτσα και ο Στάχυς θα ταξιδέψουν στην ιστορία τους μικρούς αναγνώστες μέσα από πληθώρα δραστηριοτήτων (σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, ακροστιχίδες, ερωτήσεις για να απαντήσουν, αντιστοιχίσεις, κενά για να συμπληρώσουν, δραστηριότητες).





Δύο βιβλία για τη σημασία αυτών των δύο ειδών, της ελιάς και των σιτηρών την ιστορική τους εξέλιξη στη ζωή των Ελλήνων και άλλων λαών της Μεσογείου. 



Έχουν εγκυκλοπαιδική μορφή, και με πολύ διασκεδαστικό τρόπο μαθαίνουν στους μικρούς αναγνώστες  πολλές ενδιαφέρουσες και λεπτομερείς πληροφορίες για τη ζωή και τις συνήθειες του λαού μας και άλλων λαών ανά τους αιώνες, τις γιορτές τους, τους θεσμούς τους, τη σχέση τους με τη γη και τα αγαθά της, τον πολιτισμό τους και το σεβασμό που έδειχναν στη φύση. 



Όλα αυτά γίνονται μέσα στα βιβλία με αμέτρητες αναφορές στη μυθολογία, με φωτογραφίες πραγματικών γλυπτών και ειδών καθημερινότητας των αρχαίων Ελλήνων, με υποτιθέμενα αποκόμματα εφημερίδων της εποχής, παιχνίδια, σταυρόλεξα, δραστηριότητες κλπ.

Δύο εκπαιδευτικά βιβλία που παράλληλα διασκεδάζουν και φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με τον πολιτισμό τους και τη φύση. Είναι κατάλληλα για παιδιά από 4-5 ετών και άνω.







Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα
Χρυσή 






Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!