Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαβάσαμε "O Άγιος Λουκάς ο ιατρός και ποιμένας", Εκδόσεις Άθως παιδικά

 

Οι Άγιοι υπήρξαν άνθρωποι μέσα στον κόσμο. Έζησαν μία ενάρετη ζωή, με αμέτρητες αγαθοεργίες πολλοί από αυτούς μαρτύρησαν, άλλοι εκδιώχθησαν και έκαναν πράξη το παράδειγμα του Χριστού. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για εμάς τους πιστούς και κυρίως για τα παιδιά.
Τα βιβλία με τους βίους των αγίων και με χριστιανικό περιεχόμενο είναι ένα είδος που διάλεγαν οι γονείς μου για εμένα και τα αδέρφια μου και με τη σειρά μου επιλέγω κι εγώ για τα παιδιά μου.


Στο βιβλίο αυτό περιγράφεται η ζωή του Αγίου Λουκά από τα παιδικά του χρόνια. Η επιλογή του να γίνει γιατρός, που αποτέλεσε την κλίση του προς τη συνδρομή στους ανήμπορους και ασθενείς της εποχής, δεν αποτελούσε αρχική του επιθυμία, αλλά κάλεσμα.


Καταξιωμένος επιστήμων και οικογενειάρχης με 4 παιδιά, διδάσκει  τον αναγνώστη πώς ενώ ζούσε μέσα στην κοινωνία κατάφερε και ακολούθησε μία ζωή ενάρετη και θεάρεστη, βοηθώντας πολλούς ασθενείς ασκώντας το λειτούργημα του ιατρού με μεγάλη επιτυχία αλλά και ταπεινοφροσύνη. Δεν αναζητούσε τη κοσμική δόξα, αλλά την ανακούφιση των ασθενών και πονεμένων και τη σωτηρία της ψυχής. 


Ακόμη και όταν εκδιώχθηκε και εξορίστηκε δεν απογοητεύτηκε, δεν λύγισε αλλά παρέμεινε πιστός και συνέχισε συχνά εις βάρος της υγείας του να είναι φιλάνθρωπος και αγαθός.
Ισχυρό παράδειγμα για τους νέους και τα παιδιά, η ζωή αυτού του μεγάλου Αγίου της εποχής μας, εμπνέει και καθοδηγεί.
Έχει αποδοθεί δε, από τη συγγραφέα Κατερίνα Μουρίκη με υπέροχες περιγραφές και απλό, κατανοητό αλλά γεμάτο νόημα λόγο. Η χαρακτηριστική εικονογράφηση του Σπύρου Γούση ζωντανεύει τις περιγραφές και προσθέτει στα γεγονότα τη αξία που πρέπει.


Στο τέλος του βιβλίου έχει θαύματα του Αγίου, καθώς και την εμπειρία της ίδιας της συγγραφέως. Ακολουθούν διάφορες πληροφορίες για τη γεωγραφική περιοχή που έζησε και εργάστηκε ο Άγιος και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά σχετικά με αυτά που διάβασαν στο βιβλίο.
Ένα υπέροχο βιβλίο της σειράς "Ασυρματιστές του Θεού" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άθως παιδικά.

Η δική μου σχέση με τον Άγιο Λουκά.
Η πρώτη φορά που άκουσα για τον Άγιο Λουκά ήταν όταν τυχαία διάβασα ότι συμβούλευε τους ασθενείς του να πίνουν αγιασμό για προστασία της υγείας τους. Μου δημιουργήθηκε η απορία για αυτόν τον άγιο που ήταν συνάμα και επιστήμονας. Όταν διάβασα για τον βίο του, συγκλονίστηκα και έκτοτε συχνά ζητώ την προστασία του, ιδιαίτερα σε θέματα υγείας. Όταν δε, είδα το βιβλίο για παιδιά με το βίο του να κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άθως παιδικά, φυσικά θέλησα να το αποκτήσω για τα παιδιά μου.
Καθώς έχουμε ήδη μπει στη Σαρακοστή και πλησιάζει το Πάσχα σας προτρέπω να διαλέξετε το βιβλίο του Αγίου Λουκά, από τις Εκδόσεις Άθως παιδικά για να δωρίσετε στα βαφτιστήρια σας ή στα παιδιά της οικογένειάς σας.





Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα
Χρυσή 






Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!