Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Κίκη & Ζακ, η μαγεία της φιλίας", Εκδ. Κλειδάριθμος


Όταν μεγαλώνεις τρία αγόρια, υπάρχει ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να τους μάθεις: την τάξη.
Μέσα από το υπέροχο παιδικό βιβλίο της Marie Kondo βρήκα τον ιδανικό τρόπο να το κάνω, ενώ παράλληλα διασκεδάζουν την ανάγνωση.

Η Κίκη και ο Ζακ είναι δύο καλοί φίλοι, όμως διαφέρουν πάρα πολύ. Στην Κίκη αρέσει να μαζεύει πολλά πράγματα και να τα στριμώχνει σε διάφορα σημεία του δωματίου. Ο Ζακ αντίθετα λατρεύει να τακτοποιεί.
Όταν τα πράγματα γίνουν εμπόδιο, θα μπορέσουν οι δυο τους να κάνουν χώρο γι'αυτό που τους δίνει πραγματική χαρά - τη φιλία τους; 


Το βιβλίο "Κίκη & Ζακ, Η μαγεία της φιλίας", είναι ένα βιβλίο της γκουρού της τακτοποίησης, Marie Kondo, που απευθύνεται σε παιδιά με σκοπό να τους μάθει την αξία της τάξης.
Η συγγραφέας ειδική σε θέματα τακτοποίησης, βοηθά ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να μεταμορφώσουν τα σπίτια τους σε χώρους ηρεμίας και χαράς, με τη μέθοδό της KonMari.
Μέσα από αυτό το παιδικό βιβλίο και με κυρίαρχο το μήνυμά της "ό,τι σου φέρνει χαρά, κράτα το, αλλιώς πες ευχαριστώ και πέτα το", μαθαίνει στα παιδιά την πραγματική αξία των πραγμάτων και με ποιο τρόπο μπορούν να τα αξιοποιούν ώστε να περνούν όμορφα.
Στο τέλος του βιβλίου τα παιδιά θα βρουν οδηγίες πώς να τυλίγουν ένα πουκάμισο με τη μέθοδο KonMari.


Τα παιδιά διασκέδασαν απίστευτα την ανάγνωση αυτού του βιβλίου. Η  Κίκη και ο Ζακ έχουν γίνει τα πρότυπα τους, ιδιαιτέρως του μικρού μου. Θαυμάζει τη φιλία τους και την ικανότητα του Ζακ στην οργάνωση. Η όμορφη και άκρως παιδική εικονογράφηση της Salina Yoon, συνόδευσε ιδανικά την ιστορία περί απλότητας και τάξης.







Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα
Χρυσή 






Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!