Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3 νέα οικολογικά προϊόντα που αγάπησα, από το brand ByMirenaMade!


Εάν ήδη έχεις αγοράσει την οδοντόβουρτσά σου από bamboo, βιοδιασπώμενα καλαμάκια, επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι bamboo και αναζητάς όλο και περισσότερα οικολογικά προϊόντα, τότε με αυτά που θα σου παρουσιάσω, θα ενθουσιαστείς. 

Με μεγάλη μου χαρά ανακαλύπτω κάθε μέρα και κάτι καινούριο που μπορώ να χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου και να είμαι περιβαλλοντικά ηθική.
Θα σας γνωρίσω τρία νέα προϊόντα τα οποία επαναχρησιμοποιούνται και με τα οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτά που χρησιμοποιούσατε μέχρι σήμερα και ήταν πολύ βλαβερά για το περιβάλλον.

Επαναχρησιμοποιούμενοι δίσκοι ντεμακιγιάζ 
(Reusable face scrubbies)


Αυτοί οι πανέμορφοι δίσκοι ντεμακιγιάζ είναι πλεγμένοι στο χέρι από 100% βαμβακερό νήμα. Πλένονται αμέτρητες φορές στο πλυντήριο ή στο χέρι, χωρίς να χάνουν το σχήμα και την ποιότητά τους. Χρησιμοποιώντας ξανά και ξανά για το ντεμακιγιάζ μας αυτούς τους δίσκους, γλιτώνουμε το περιβάλλον μας από την απόρριψη των κοινών δίσκων ντεμακιγιάζ του εμπορίου, οι οποίοι μετά τη χρήση φυσικά δεν ανακυκλώνονται και οι οποίοι πωλούνται σε πλαστική συσκευασία, δημιουργώντας επιπλέον πλαστικά απορρίμματα.


Η χρήση αυτών των δίσκων, πραγματικά με ενθουσίασε! Νιώθω πάντα υπέροχα μετά το ντεμακιγιάζ ειδικά των ματιών όπου συχνά έμεναν πολύ ενοχλητικά υπολείμματα βαμβακιού από τους κοινούς δίσκους. Στο πρόσωπο γίνεται μια απαλή απολέπιση και με αυτούς τους βαμβακερούς δίσκους μπορώ να εφαρμόζω και τη λοσιόν προσώπου. Αφότου τους χρησιμοποίησα δεν τους αλλάζω με τίποτα!

Επαναχρησιμοποιούμενα πανάκια για πλύσιμο πιάτων
(Resusable dishcloths)



Αυτά τα καλαίσθητα και χαριτωμένα πανάκια είναι επίσης πλεγμένα στο χέρι από 100% βαμβακερό νήμα. Μπορεί να μη πείθουν, λόγω της ντελικάτης εμφάνισής τους, ότι καθαρίζουν καλά, ωστόσο σας διαβεβαιώ ότι το κάνουν. Λόγω της φυσικής ιδιότητας του βαμβακιού να απορροφά το λίπος και της όμορφης πλέξης που διευκολύνει τον καθαρισμό, αυτά τα πανάκια καθαρίζουν τέλεια τα πιάτα!
Τα κοινά σφουγγαράκια πιάτων εκτός από αντιαισθητικά είναι και βλαβερά για το περιβάλλον, καθώς δεν ανακυκλώνονται. Επιπλέον ας σκεφτούμε πόσα από αυτά χρησιμοποιούμε μέσα σε ένα χρόνο και όλα καταλήγουν στη χωματερή (για να μην πω σε κάποια θάλασσα).
Αντίθετα τα επαναχρησιμοποιούμενα πανάκια πλένονται στο πλυντήριο αμέτρητες φορές και επιπλέον...στολίζουν όμορφα το νεροχύτη μας!

Photo credit Sophia Kontouka

Επαναχρησιμοποιούμενα σφουγγαράκια για κατσαρόλες
(Reusable dish scrubbies)


Αυτά τα πολύχρωμα σφουγγαράκια ήρθαν για να αντικαταστήσουν τα άσχημα συρματάκια για τις κατσαρόλες που συν τοις άλλοις χαλάνε τα χέρια της νοικοκυράς.
Είναι και πάλι πλενόμενα και επαναχρησιμοποιούμενα και αρκετά τραχιά που καταφέρνουν να καθαρίζουν τους σκληρούς λεκέδες από τις κατσαρόλες και τα ταψιά, λόγω της ιδιότητάς τους να δημιουργούν μπόλικη σαπουνάδα. Χρησιμοποιούνται άνετα και σε σκεύη με αντικολλητική επίστρωση χωρίς να τα γδέρνουν.

Photo credit Sophia Kontouka

Για εμένα το καλύτερο από όλα, εκτός από το γεγονός ότι προστατεύω το περιβάλλον, είναι ότι πλέον δε χαλάω τα νύχια μου μετά από τον καθαρισμό ενός ταψιού ή μιας κατσαρόλας.


Τέλος, θέλω να θυμίσω το τρίπτυχο που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, προκειμένου να προστατεύουμε καθημερινά το περιβάλλον με τις επιλογές μας:

 REDUCE, REUSE, RECYCLE





Και μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Αυτά από εμένα
Χρυσή 




Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!