Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστουγεννιάτικες βιβλιο-προτάσεις (Μέρος 1ο)


Δύο καταπληκτικά χριστουγεννιάτικα βιβλία έπεσαν στα χέρια μας πριν λίγο καιρό από τις Εκδόσεις Άθως παιδικά και Εκδόσεις Θύρα.

"Το χριστουγεννιάτικο Μυστικό της κυρίας Νοικοκυροπούλου", Άννα Ιακώβου, Εκδόσεις Θύρα


Στο χριστουγεννιάτικο παιχνιδοπωλείο συμβαίνει κάτι μαγικό! Η κυρία Νοικοκυροπούλου, η οικοδέσποινα ποντικίνα της βιτρίνας, δεν διστάζει να αποκαλύψει στα παιδιά ένα παράξενο μυστικό, που κρατούν χρόνια φυλαγμένο τα παιχνίδια του παιχνιδοπωλείου!
Αυτό το παραμύθι διηγείται μια ιστορία πολύ τρυφερή και άκρως  χριστουγεννιάτικη! Έχει όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο μαγικό και κατάλληλο για δώρο και ένα από αυτά είναι η υπέροχη εικονογράφησή του.
Ζωηρά χρώματα περιγράφουν ένα κλασικό χειμωνιάτικο στολισμένο τοπίο, που παραπέμπει σε αυτό που έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Η τρυφερή ιστορία με ένα στοιχείο "μαγικό" - που αν δεν το βρεις σε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία πού θα το βρεις - ολοκληρώνει το όμορφο ταξίδι αυτού του παραμυθιού. 


Στο τέλος το βιβλίο περιέχει ένα χαρτόνι από το οποίο μπορούν τα παιδιά να κατασκευάσουν ένα γιορτινό σπιτάκι και να το χρησιμοποιήσουν σαν συσκευασία για μπισκότα! 


Το υπέροχο αυτό βιβλίο μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε εδώ.



Τα ωραιότερα Χριστούγεννα, Κωνσταντίνος Γανωτής, Εκδόσεις Άθως παιδικά


Γιατί μαλακώνει η καρδιά τις άγιες μέρες και φιλιώνουν οι εχθροί;
Πώς ένα τόσο δα βρεφάκι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να συγκινήσει τους ανθρώπους;
Ανήμερα των Χριστουγέννων, σε ένα καλυβάκι αποκλεισμένο από το χιόνι, τα παιδιά κάθονται αμίλητα μπροστά στο τζάκι και ο πατέρας τους εύχεται να μπορούσε να γιορτάσει και να χαρεί η οικογένειά του. Ένας κοκκινολαίμης, μια αλεπού και δύο ληστές θα δώσουν την απάντηση στην προσευχή του.

Σε ένα άλλο χωριό πάνω στην Πίνδο, μέσα σε ένα στάβλο ένα μικρό κοριτσάκι ακουμπάει προσεκτικά τη ζωγραφιά του μικρού Χριστού μέσα στο παχνί και η Γέννηση Του ζωντανεύει...



Αυτό το βιβλίο μου θύμισε τα παραμύθια που μου διάβαζαν οι γονείς μου όταν ήμουν παιδί. Γραμμένο σε πολυτονικό,  με έντονα λαογραφικά στοιχεία και αναφορές, αναδεικνύει την ελληνική παράδοση και παρουσιάζει την αληθινή ιστορία της Γέννησης του Χριστού. Διδάσκει υψηλές πνευματικές ηθικές αξίες όπως τη συγχώρεση, την αδελφοσύνη, το σεβασμό και εξυμνεί το μεγαλείο της οικογένειας.
Απόλυτα ορθόδοξος χριστιανικός ο προσανατολισμός του παραμυθιού, το κάνει να ξεχωρίζει από όλες τις άλλες ιστορίες Χριστουγέννων, για την αλήθεια του!

Το βιβλίο αυτό μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε εδώ.

Προτιμήστε φέτος τα Χριστούγεννα να χαρίσετε έαν από αυτά τα δύο καταπληκτικά βιβλία των Εκδόσεων Άθως παιδικά και Θύρα


Εδώ θα βρεις όλες τις βιβλιο-προτάσεις του blog

Και μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα
Bloglovin'

Αυτά από εμένα
Χρυσή 



Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

6 Χριστουγεννιάτικες γλυκιές συνταγές από 6 αγαπημένες food bloggers

Αν το σπίτι δε μυρίσει κανέλα, γαρύφαλλο και σοκολάτα, Χριστούγεννα δεν το λες!

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.