Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

DIY χριστουγεννιάτικο στολίδι με ξύλινα κυβάκια


Αυτά τα δύο στολίδια, που ουσιαστικά είναι ένα στολίδι σε δύο παραλλαγές, το έχω κάνει από πέρσι μαζί με τον μικρούλη μου. Είναι εύκολο, γρήγορο και διασκεδαστικό
και γι'αυτό το είχα συμπεριλάβει στις δραστηριότητές στο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης. 
Το εμπνεύστηκα κάνοντας μια βόλτα στο αγαπημένο pinterest, αναζητώντας χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ξύλινα κυβάκια, όπου βρήκα κάτι παρόμοιο.

Για να φτιάξουμε αυτά τα στολίδια, χρειαστήκαμε τα εξής υλικά:
  • 9 κυβάκια ξύλινα, που μπορείτε να διαλέξετε σε όποιο μέγεθος θέλετε
  • Διορθωτικό λευκό (blanco)
  • Θερμόκολλα σιλικόνης
  • Ένα κομμάτι υφάσματος (χρησιμοποιήσαμε κομμάτι από ένα πουγκί λινάτσας από μπομπονιέρα)
  • Κορδέλλα κόκκινη
  • Μαρκαδόρο ανεξίτηλο σε μαύρο και πορτοκαλί

Τα βήματα που ακολουθήσαμε ήταν:
 1. βάψαμε τα κυβάκια με το blanco αφήνοντας λίγο στα τελειώματα να φαίνεται το ξύλο
 2. κολλήσαμε τα κυβάκια μεταξύ τους με τη θερμόκολλα
 3. φτιάξαμε το σκουφάκι του χιονάνθρωπου κολλώντας την κορδέλα πάνω στη λινάτσα και το σκουφί  πάνω στα κυβάκια με θερμόκολλα σιλικόνης. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ένα παπιγιόν με την κορδέλλα.





 4. με του ανεξίτηλους μαρκαδόρους ζωγραφίσαμε τo στόμα, τα μάτια και την καροτένια μύτη του χιονάνθρωπου
 5. δέσαμε το σκοινάκι στο σκουφί του χιονάνθρωπου και στο δεύτερο στολίδι, το στερεώσαμε με μία πινέζα . Η καλύτερη λύση είναι να βάλετε τα γατζάκια που βιδώνουν. Εγώ δεν είχα και χρησιμοποίησα την πινέζα που με εξυπηρέτησε μια χαρά.





Tips:
  • Διάλεξα το blanco αντί για χρώμα γιατί στεγνώνει γρήγορα και  επειδή είναι παχύρευστο. Μπορείτε να διαλέξετε ό,τι χρώμα θέλετε.
  • Μπορείτε να βάλετε πιο πολλά κυβάκια ώστε να γίνει μεγαλύτερο το στολίδι και με αυτό τον τρόπο να προσθέσετε και άλλα αξεσουάρ, όπως κασκόλ ή να σχεδιάσετε κουμπάκια κ.ο.κ.
  • Ο χιονάνθρωπος είναι ένα δείγμα του τί μπορείς να φτιάξεις με αυτά τα κυβάκια. Μπορείτε να φτιάξετε τάρανδο, Άγιο Βασίλη, καμινάδα, τζάκι και ό,τι άλλο φανταστείτε μαζί με τα παιδιά


Είναι ένα ευχάριστο και εύκολο craft που βάζει τα παιδάκια σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και τα διασκεδάζει!

Καλές δημιουργίες λοιπόν!
Χρυσή 










Σχόλια

  1. Πόσο τέλεια!!!! Καλές γιορτές Χρυσή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφη και εύκολη η πρόταση σου Χρύσα μου!!! Μου έδωσες ιδέα, έχω πολλούς κύβους (μεγαλύτερους βέβαια), για χειροτεχνία με τα αγόρια μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με μεγαλύτερους γίνεται.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις 3 ή 6 για να γίνει μικρότερος. Ή μπορείς να φτιάξεις ένα μεγάλο και να μην το κρεμάσεις στο δέντρο, αλλά να το χρησιμοποιήσεις για να στολίσεις κάτι άλλο, πχ τη βιβλιοθήκη ή τον μπουφέ σου.
      Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο Μαρία μου!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!