Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστουγεννιάτικες βιβλιο-προτάσεις (Μέρος 4ο)


Τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα βιβλία, κατάλληλα για δώρα, θα τα βρείτε αυτές τις γιορτινές ημέρες, από τις Εκδόσεις Διόπτρα.
Βιβλία από αγαπημένες συγγραφείς,
για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες, βιβλία με υπέροχη εικονογράφηση και ενδιαφέρουσα θεματολογία, σχετική με την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, μπορείτε να διαλέξετε από μία μεγάλη γκάμα και να καταπλήξετε τους μικρούς αναγνώστες.

Εγώ σας προτείνω τρία από τα πιο αγαπημένα μας και ελπίζω να σας ενθουσιάσουν όπως εμάς:


Τι τρέχει με το Αϊ-Βασίλη;  Μαρίνα Γιώτη


Η αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών Μαρίνα Γιώτη, με το  χριστουγεννιάτικο αυτό παραμύθι της, με τη χαρακτηριστική της εικονογράφηση - την οποία επιμελείται η ίδια - συνεχίζει την αγαπημένη  σειρά των βιβλίων της "Παραμύθια...αλλιώς". 
Μέσα στην καρδιά των Χριστουγέννων, ξεκινάει μια νέα περιπέτεια, με πρωταγωνιστή, ποιον άλλο, από τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων, τον Άι-Βασίλη. 
Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος, πασχίζει να λύσει ακόμη ένα μυστήριο, ίσως το μεγαλύτερο μυστήριο για όλα τα παιδιά: ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο Άγιος Βασίλης, υπάρχει στην πραγματικότητα, πώς γίνεται να χωράει μέσα από τις καμινάδες των σπιτιών και πώς καταφέρνει μέσα σε μια νύχτα να μοιράσει όλα αυτά τα δώρα; Η νύχτα των Χριστουγέννων έφτασε και ο Φάνης δε θα την αφήσει έτσι. Πρέπει επιτέλους να μάθουμε την αλήθεια!


Το τέλος αυτού του παραμυθιού ήταν απρόσμενο, πολύ συγκινητικό, ελπιδοφόρο και γεμάτο...αγάπη! 
Άλλωστε τα Χριστούγεννα δεν είναι τίποτ' άλλο από αγάπη!

Το βιβλίο μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε εδώ.

Παιχνίδια στην Παραμυθοχώρα
Το Μεγάλο Βιβλίο


Αυτό το τεράστιο βιβλίο δεν είναι τίποτε άλλο από 8 επιτραπέζια παιχνίδια βασισμένα σε 8 κλασικά παραμύθια.
Περιλαμβάνουν τα πρωτότυπα πιόνια και το ζάρι στο τέλος του βιβλίου και η υπέροχη εικονογράφησή τους προδιαθέτει για μαραθώνιους παιχνιδιών.
Το μέγεθός του και η εικονογράφηση είναι αυτά που το καθιστούν κατάλληλο για χριστουγεννιάτικο δώρο.




Τα πιόνια και το ζάρι

Το βιβλίο μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε εδώ.

Ο Άγιος Τερατοσίλης και τα χαμένα γράμματα, Κατερίνα Μαρκαδάκη


Η Κατερίνα Μαρκαδάκη με αυτό το παραμύθι της μας συστήνει την ... Τερατοχώρα! Με μία υπέροχη, ευρηματική χριστουγεννιάτικη ιστορία, ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες σε μια περίεργη χώρα όπου τα πλάσματά της, κάποια αξιαγάπητα τερατάκια, γιορτάζουν με το δικό τους τρόπο τα ...Τερατούγεννα!
Τί θα συμβεί όμως όταν ο Άγιος Τερατοσίλης χάσει τα γράμματα; Άραγε το Σπάταλο, το Στρουμπουλό, το Ζηλιάρικο, το Διαφορετικό και το Καλόκαρδο Τερατάκι θα τον βοηθήσουν να τα βρει για να σωθούν τα Τερατούγεννα ή θα τον μπλέξουν σε νέες περιπέτειες; 


Εμείς απολαύσαμε την ανάγνωση αυτού του βιβλίου με το αβίαστο χιούμορ, το παιχνίδισμα των λέξεων και την γιορτινή εικονογράφηση, που μας έμαθε πολλά πράγματα για την ομαδική συνεργασία, τη φιλία, την αγάπη, το συναίσθημα της ζήλιας και την αγάπη στο συνάνθρωπο.
Το βιβλίο αυτό μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε εδώ.

Μην ξεχνάς ότι το βιβλίο είναι το καλύτερο δώρο για ένα παιδί, οπότε αυτές τις γιορτές χάρισε ένα βιβλίο!

Εδώ θα βρεις όλες τις βιβλιο-προτάσεις του blog

Και μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα
Bloglovin'

Αυτά από εμένα
Χρυσή 




Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

6 Χριστουγεννιάτικες γλυκιές συνταγές από 6 αγαπημένες food bloggers

Αν το σπίτι δε μυρίσει κανέλα, γαρύφαλλο και σοκολάτα, Χριστούγεννα δεν το λες!

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.